Trucuri pentru a scăpa imediat de sughiț. Când trebuie să apelăm la medic

Trucuri pentru a scăpa imediat de sughiț. Când trebuie să apelăm la medic

Sughițul durează, în general, timp de câteva minute, până se oprește de la sine. Totuși, poate apărea în momente inoportune. Din fericire, există trucuri care ne pot scăpa imediat și funcționează aproape de fiecare dată, în cazul în care nu este vorba despre un sughiț cronic.

Trucuri pentru a scăpa de sughiț FOTO Shutterstock

Există nenumărate trucuri pe care oamenii le folosesc pentru a scăpa de sughiț , de la respirația într-o pungă de hârtie, până la consumul unei linguri de zahăr. Dar ce remedii funcționează de fapt?

Nu există multe studii care să evalueze eficacitatea diferitelor remedii pentru sughiț. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt susținute de secole de dovezi anecdotice. În plus, unele dintre cele mai populare remedii îți stimulează nervii vagi sau frenici, care sunt conectați la diafragmă.

Cauzele sughițului

Sughitul apare atunci când diafragma începe să crească involuntar. Diafragma este un mușchi mare care vă ajută să inspirați și să expirați. Când are spasme, inspiri brusc, iar corzile vocale se închid, ceea ce provoacă un sunet distinctiv. În cele mai multe cazuri, ele vin și pleacă repede. Factorii stilului de viață care pot provoca sughiț includ:

- mănânci prea mult sau prea repede,

- băuturi carbogazoase,

- mâncăruri picante,

- fiind stresat sau entuziasmat emotional,

- consumul de alcool,

- fiind expus la schimbări rapide de temperatură.

Cum scăpăm de sughiț

Aceste sfaturi sunt destinate unor crize scurte de sughiț. Dacă aveți sughiț cronic care durează mai mult de 48 de ore , discutați cu medicul dumneavoastră. Acesta poate fi un semn al unei afecțiuni de bază care necesită tratament.

Tehnici de respirație și postură:

Uneori, o schimbare a respirației sau a posturii vă poate relaxa diafragma.

Practicați respirația măsurată. Perturbați sistemul respirator cu o respirație lentă și măsurată. Inspirați numărând până la cinci și expirați numărând până la cinci.

Ține-ți respirația. Inspirați o înghițitură mare de aer și țineți-l timp de aproximativ 10 până la 20 de secunde, apoi expirați încet. Repetați după cum este necesar.

Respirați într-o pungă de hârtie. Puneți o pungă de hârtie peste gură și nas. Inspirați și expirați încet, dezumflați și umflați punga. Nu folosiți niciodată o pungă de plastic.

Îmbrățișează-ți genunchii. Așezați-vă într-un loc confortabil. Du-ți genunchii la piept și aplecă-te înainte. Acest lucru comprimă și pieptul punând presiune pe diafragmă.

Folosește manevra Valsalva. Pentru a face această manevră, încercați să expirați în timp ce vă ciupiți nasul și ținând gura închisă.

Puncte de presiune:

Citește continuarea pe site-ul Click!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...