Trump afirmă că nu este sigur dacă Tillerson va rămâne în funcția de secretar de stat

Trump afirmă că nu este sigur dacă Tillerson va rămâne în funcția de secretar de stat

Președintele american Donald Trump a afirmat că nu este sigur dacă secretarul de stat Rex Tillerson va rămâne în funcție până la finalul mandatului său la Casa Albă și s-a declarat nemulțumit că unii membrii ai staffului de la Departamentul de Stat nu-i susțin agenda, relatează Reuters.

Într-un interviu cu Laura Ingraham pentru Fox News, acordat joi seara, Trump a atacat departamentul condus de Tillerson și a afirmat că el singur stabilește politica externă a SUA.

'Singurul care contează sunt eu', a spus Trump. 'Eu sunt singurul care contează, pentru că eu decid politica' externă, a declarat el.

Întrebat dacă intenționează să-l mențină pe Tillerson până la finalul mandatului său, Trump a declarat: 'Ei bine, vom vedea. Nu știu'.

Trump va efectua un turneu de 11 zile în Asia și va fi însoțit de asemenea de secretarul de stat Rex Tillerson, după luni de conflict între cei doi.

Tensiunile dintre Trump și Tillerson, fostul director executiv al companiei energetice Exxon Mobil Corp, au revenit luna trecută în contextul unor informații potrivit cărora Tillerson l-ar fi numit 'imbecil' pe Trump și intenționa să demisioneze în vară.

Tillerson a declarat, în cadrul unei conferințe de presă neobișnuite în acea perioadă, că nu s-a gândit niciodată să plece. Trump a spus ulterior că a avut o relație bună cu Tillerson, dar l-a criticat pe acesta pentru că a dat dovadă de slăbiciune.

Departamentul de Stat condus de Tillerson a avut, de asemenea, contradicții cu Casa Albă pe diverse probleme globale, între care creșterea tensiunilor în legătură cu programul de arme nucleare al Coreii de Nord.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Ionuț Mareș)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CIA și Pentagonul vor înarma și antrena forțele gherilă ucrainene în România, Polonia și Slovacia

2 Așa o fi?

3 VIDEO Oficial britanic / „Războiul din Ucraina este doar la câteva zile distanță”

4 Dezvăluirea unui general iranian: Familia regală saudită s-ar trage din evreii care s-au luptat cu Mahomed

5 Alina Sorescu divorțează? El nu mai poartă verigheta!