Trump felicită Franţa pentru victorie şi pe Putin şi Rusia pentru organizarea Cupei Mondiale 2018

Trump felicită Franţa pentru victorie şi pe Putin şi Rusia pentru organizarea Cupei Mondiale 2018

Preşedintele american, Donald Trump, a felicitat duminică echipa naţională a Franţei pentru câştigarea, cu un fotbal "extraordinar", a titlului mondial, dar şi pe omologul său, Vladimir Putin, şi Rusia pentru organizarea unui campionat "cu adevărat grandios", transmite EFE.

"Felicitări Franţei, care a jucat un fotbal extraordinar, pentru câştigarea Cupei Mondiale 2018", a scris Trump, pe contul său de Twitter, la câteva minute după ce arbitrul a fluierat finalul meciului din capitala Rusiei.




Selecţionata Franţei a câştigat al doilea său titlu mondial, după ce a învins echipa Croaţiei cu scorul de 4-2 (2-1), duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în finala Cupei Mondiale de fotbal 2018, din Rusia.

Francezii s-au impus prin golurile marcate de Mario Mandzukic (18, autogol), Antoine Griezmann (38 - penalty), Paul Pogba (59) şi Kylian Mbappe (65), în timp ce pentru croaţi au punctat Ivan Perisic (28), Mario Mandzukic (69).

Pe de altă parte, preşedintele SUA a adresat felicitări Rusiei şi lui Vladimir Putin pentru organizarea unui Mondial "cu adevărat grandios, unul din cele mai bune din toate timpurile".

Trump se va întâlni luni la Helsinki cu Putin, care a asistat la finala Cupei Mondiale, într-un prim summit bilateral în care se aşteaptă să discute despre Siria, Ucraina, controlul armamentului şi presupusa ingerinţă rusă în alegerile americane din 2016. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...