Trump îl critică din nou pe ministrul justiţiei, declarându-se 'dezamăgit' de Sessions

Trump îl critică din nou pe ministrul justiţiei, declarându-se 'dezamăgit' de Sessions

Preşedintele american Donald Trump a lansat o nouă tiradă împotriva ministrului justiţiei, declarându-se 'dezamăgit' de prestaţia lui Jeff Sessions, ţinta furiei sale de mai multă vreme pentru că s-a recuzat din exploziva anchetă referitoare la Rusia, transmite AFP.

'Nu am ministru al justiţiei. E foarte trist', a afirmat Trump, într-un interviu pentru site-ul politic american The Hill, publicat miercuri.

'Sunt dezamăgit de ministrul justiţiei din mai multe motive', a repetat el miercuri dimineaţă în faţa jurnaliştilor acreditaţi la Casa Albă.

Donald Trump este furios pe ministrul justiţiei de când acesta a decis, în martie 2017, să se recuze din orice anchetă legată de suspiciunile de complicitate între echipa republicanului şi Moscova, din cauza întâlnirilor avute de Sessions cu ambasadorul rus în plină campanie electorală.

Jeff Sessions, fost senator, ultra conservator, a fost printre primii susţinători din Congres ai miliardarului atunci când acesta s-a înscris în cursa electorală.

În interviul pentru Hill TV, realizat marţi, Trump este nemulţumit că Sessions a promis să nu intervină în ancheta referitoare la dosarul rus. La 'prima întrebare' stânjenitoare, 'el a răspuns: 'Mă recuz, mă recuz'', a ironizat Trump, care a adăugat că nu este 'mulţumit nici în privinţa subiectului frontierelor'.

În pofida criticilor constante, Trump nu se decide să-l demită pe Sessions, totuşi un port-drapel al liniei dure promovate de preşedinte.

Un nou ministru ar putea avea o influenţă asupra anchetei, dar cu riscul unui scandal politic, cu câteva săptămâni înaintea importantelor alegeri legislative parţiale din noiembrie şi în contextul în care Trump face deja obiectul unor suspiciuni de obstrucţionare a justiţiei în urma demiterii fostului şef al FBI, James Comey.

'Vom vedea ce se întâmplă. Multă lume mi-a cerut să o fac. Dar studiez ce s-a făcut în trecut şi îmi spun că prefer deocamdată să las lucrurile în stadiul actual, însă e foarte injust ce a făcut. Vom vedea ce se întâmplă cu Jeff', a încheiat Trump.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /