Trump, îngrijorat că declaraţiile sub jurământ dintr-o discuţie cu Mueller ar putea fi folosite pentru acuzaţii de sperjur

Trump, îngrijorat că declaraţiile sub jurământ dintr-o discuţie cu Mueller ar putea fi folosite pentru acuzaţii de sperjur

Preşedintele american, Donald Trump, a spus luni că este îngrijorat că orice declaraţii sub jurământ furnizate procurorului special Robert Mueller ar putea fi folosite pentru a-i fi aduse acuzaţii de sperjur, ca parte a dosarului privind interferenţa Rusiei în alegerile americane.

Într-un interviu pentru Reuters, Trump a reiterat îngrijorarea avocatului său Rudy Giuliani, care a avertizat că orice dialog cu Mueller ar putea fi "o capcană de sperjur".

Preşedintele american a exprimat temeri că anchetatorii ar putea compara declaraţiile sale cu ale altora ce au depus mărturie în dosar, precum fostul director al FBI James Comey, şi că orice discrepanţă ar putea fi folosită contra sa.

"Chiar dacă eu spun adevărul, asta mă face un mincinos", a spus Trump, adăugând: "Asta nu e bine".

În ciuda îngrijorării sale, liderul de la Casa Albă nu a comentat dacă el ar fi de acord în cele din urmă cu o discuţie cu Mueller, care, printre altele, cercetează dacă echipa de campanie a lui Trump a conspirat cu ruşii în alegerile din 2016 şi dacă Donald Trump a obstrucţionat justiţia în dosar.

Trump a refuzat de asemenea să spună dacă ar putea să-i retragă lui Mueller permisul de securitate, aşa cum a făcut săptămâna trecută cu accesul la informaţii confidenţiale pentru John Brennan, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), care a criticat în repetate rânduri modul în care preşedintele american gestionează teme de politică externă şi probleme de securitate naţională.

Rusia a negat că s-ar fi amestecat în alegerile din 2016 din SUA iar Donald Trump a respins existenţa vreunei înţelegeri secrete. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…