Trump, îngrijorat că declaraţiile sub jurământ dintr-o discuţie cu Mueller ar putea fi folosite pentru acuzaţii de sperjur

Trump, îngrijorat că declaraţiile sub jurământ dintr-o discuţie cu Mueller ar putea fi folosite pentru acuzaţii de sperjur

Preşedintele american, Donald Trump, a spus luni că este îngrijorat că orice declaraţii sub jurământ furnizate procurorului special Robert Mueller ar putea fi folosite pentru a-i fi aduse acuzaţii de sperjur, ca parte a dosarului privind interferenţa Rusiei în alegerile americane.

Într-un interviu pentru Reuters, Trump a reiterat îngrijorarea avocatului său Rudy Giuliani, care a avertizat că orice dialog cu Mueller ar putea fi "o capcană de sperjur".

Preşedintele american a exprimat temeri că anchetatorii ar putea compara declaraţiile sale cu ale altora ce au depus mărturie în dosar, precum fostul director al FBI James Comey, şi că orice discrepanţă ar putea fi folosită contra sa.

"Chiar dacă eu spun adevărul, asta mă face un mincinos", a spus Trump, adăugând: "Asta nu e bine".

În ciuda îngrijorării sale, liderul de la Casa Albă nu a comentat dacă el ar fi de acord în cele din urmă cu o discuţie cu Mueller, care, printre altele, cercetează dacă echipa de campanie a lui Trump a conspirat cu ruşii în alegerile din 2016 şi dacă Donald Trump a obstrucţionat justiţia în dosar.

Trump a refuzat de asemenea să spună dacă ar putea să-i retragă lui Mueller permisul de securitate, aşa cum a făcut săptămâna trecută cu accesul la informaţii confidenţiale pentru John Brennan, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), care a criticat în repetate rânduri modul în care preşedintele american gestionează teme de politică externă şi probleme de securitate naţională.

Rusia a negat că s-ar fi amestecat în alegerile din 2016 din SUA iar Donald Trump a respins existenţa vreunei înţelegeri secrete. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”