Trump, pe Twitter, în ziua învestirii: Totul începe azi

Trump, pe Twitter, în ziua învestirii: Totul începe azi

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, și-a început ziua cu o postare pe Twitter, scriu CNN și Associated Press. "Totul începe azi! Ne vedem la 11.am pentru depunerea jurământului. Mișcarea continuă - ne apucăm de treabă!", a scris Trump în jurul orei șapte și jumătate.

Înainte de învestitură, însă, Trump și soția sa Melania participă la o slujbă religioasă la Biserica Episcopală St John, iar apoi se vor îndrepta către Casa Albă pentru a lua micul dejun împreună cu Președintele în exercițiu, Barack Obama, și prima doamnă, Michelle.

Membri echipei lui Trump au început să ajungă la Blair House, complexul rezidențial pentru oaspeții Casei Albe, în jurul orei 8.30. Primul a fost chiar șeful staffului lui Trump, Reince Priebus, urmat de consiliera și fosta directoare de campanie Kellyanna Conway și consilerul pentru comunicare, Hope Hicks.

La 7.30, zeci de protestatari blocaseră deja accesul către Capitoliu arborând bannere cu "Palestina Liberă" sau "Lăsați libertatea să răsune". Unii dintre manifestanți poartă salopete portocalii și cagule negre în semn de protest față de întârzierea închiderii închisorii din Golful Guantanamo.

Americanii dornici să prindă un loc în față la ceremonia de învestire au început să își facă drum către Capitoliu încă de la 6.30 dimineața.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante