Trump reclamă scuze din partea actorilor din "Hamilton", care l-au interpelat la spectacol pe Pence

Trump reclamă scuze din partea actorilor din "Hamilton", care l-au interpelat la spectacol pe Pence

Președintele ales, Donald Trump, a reclamat sâmbătă scuze din partea actorilor musical-ului "Hamilton", care l-au interpelat cu o zi înainte pe vicepreședintele ales, Mike Pence, în timpul unei reprezentații pe Broadway, transmit AFP și Reuters.

Pence a fost primit la sosirea sa în sala new-yorkeză cu un amestec de aplauze și huiduieli ale spectatorilor prezenți la această comedie muzicală care celebrează diversitatea și contribuția imigranților la societatea americană.

La sfârșitul spectacolului, unul dintre actori, Brandon Victor Dixon, care joacă în piesă rolul celui de-al treilea vicepreședinte american, Aaron Burr, a citit pe scenă, în fața echipei și a publicului, câteva rânduri adresate direct lui Mike Pence, aflat la balconul sălii.

Îmbrăcat în costumul din reprezentație, actorul i-a mulțumit vicepreședintelui ales pentru că a asistat la spectacol și i-a transmis acestuia: "Noi suntem, domnule, America diversității, care suntem alarmați și neliniștiți că noua dumneavoastră administrație nu ne va proteja, pe noi, planeta noastră, pe copiii noștri, părinții noștri și nu ne va apăra și susține drepturile noastre inalienabile".

Donald Trump s-a grăbit să vină în ajutorul lui Mike Pence, afirmând sâmbătă într-un tweet: "Minunatul nostru viitor vicepreședinte, Mike Pence, a fost hărțuit, ieri, la teatru de echipa din "Hamilton", în fața camerelor. Asta nu ar trebui să se întâmple".

El a completat, într-un alt mesaj, că teatrul trebuie să rămână întotdeauna un loc sigur și special. "Distribuția piesei "Hamilton" a fost foarte nepoliticoasă seara trecută față de un foarte bun om, Mike Pence. Cereți-vă scuze!", a scris Trump, care continuă să se exprime regulat pe Twitter după alegerea sa.

Actorul Brandon Victor Dixon i-a răspuns acestuia că "a conversa cu cineva nu înseamnă a-l hărțui".

Purtătoarea de cuvânt a lui Trump, Kellyanne Conway, a scris la rândul ei pe rețeaua socială că Mike Pence "merită respect și o seară liniștită cu nepotul său și fiica sa".

Rapid, #BoycottHamilton a devenit printre cele mai utilizate pe Twitter, sâmbătă, notează AFP.

În discursul său, aplaudat de sală, Brandon Victor Dixon i-a mai transmis vicepreședintelui ales al SUA: "Sperăm sincer ca acest spectacol să vă inspire să susțineți valorile noastre americane și să munciți în numele tuturor".

El a subliniat de asemenea că spectacolul este jucat de "un grup divers de bărbați, femei de diferite culori, credințe și orientări".

"Hamilton" este unul din show-urile cele mai populare pe Broadway, un musical jucat cu casa închisă despre părinții fondatori ai SUA și recompensat în iunie cu 11 premii Tony.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA