Trump se va deplasa joi la graniţa dintre SUA şi Mexic

Trump se va deplasa joi la graniţa dintre SUA şi Mexic

Preşedintele american Donald Trump se va deplasa joi la graniţa dintre SUA şi Mexic, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, în contextul impasului în care se află, din cauza problemei zidului de frontieră, negocierile vizând deblocarea administraţiilor federale, transmit AFP şi Reuters.

'Preşedintele Donald Trump va merge joi la frontiera sudică pentru a se întâlni cu cei aflaţi în prima linie a securităţii naţionale şi crizei umanitare ', a comunicat Sarah Sanders pe Twitter . Alte detalii vor fi anunţate în curând, a menţionat ea.

Un sfert din administraţiile federale sunt paralizate din 22 decembrie din cauza impasului intervenit între preşedinte şi Congres.

Preşedintele refuză să semneze o lege bugetară dacă aceasta nu prevede alocarea a 5 miliarde de dolari pentru construirea unui zid de 3.200 km de-a lungul frontierei cu Mexic, ceea ce democraţii, deveniţi majoritari în Camera Reprezentanţilor, refuză.

În prezent, în jur de 800.000 de angajaţi guvernamentali fie lucrează fără a fi plătiţi, fie sunt în concediu fără plată.

Duminică, preşedintele Trump a declarat că nu va renunţa la construirea zidului, afirmând însă că bariera ar putea fi din oţel, nu din beton, drept potenţial compromis cu democraţii.

Trump susţine că zidul este necesar pentru securitatea naţională, şi a încercat să facă legătura între terorism şi imigraţia ilegală pentru a-şi justifica planul, dar fără a aduce dovezi în acest sens.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria