Trump spune că Erdogan a devenit prietenul lui și merită note bune pentru modul cum guvernează

Trump spune că Erdogan a devenit prietenul lui și merită note bune pentru modul cum guvernează

Președintele american, Donald Trump, l-a felicitat pe "prietenul" său Recep Tayyip Erdogan în cadrul unei întâlniri desfășurate joi, în marja Adunării Generale a ONU, apreciind că omologul său turc merită "note bune", transmite AFP.

Domnul Erdogan "a devenit prietenul meu", a spus liderul de la Casa Albă, înaintea întâlnirii de la New York. "El guvernează o parte foarte dificilă a lumii. Sincer, merită note bune", a adăugat Donald Trump.

Potrivit EFE, Erdogan l-a numit și el pe omologul său "dragul meu prieten Donald" și a prefațat întâlnirea cu președintele american spunând că vor aborda relațiile bilaterale și situația regională.

Ankara și Washingtonul au relații dificile, în special ca urmare a susținerii de către Statele Unite a Forțelor Democratice Siriene (FDS). Această forță, aflată în fruntea ofensivei pentru recucerirea orașului Raqqa, este dominată de kurzii din Partidul Uniunea Democrată Kurdă (PYD), pe care Turcia îl consideră organizație teroristă.

Turcia a cerut de asemenea SUA, în mai multe rânduri, fără succes, extrădarea predicatorului Fethullah Gülen, pe care Ankara îl acuză de puciul eșuat din iulie 2016.

Totodată, la începutul săptămânii, guvernul american a decis să înghețe vânzările de arme către serviciul de protecție al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, în urma evenimentului de la Washington, din luna mai, în care gărzile de corp turce au fost implicate în incidente violente cu protestatari.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului