Trump susține că ar fi lăsat Rusia să preia părți din Ucraina. Declarația, eliminată de Fox News dintr-un interviu

Trump susține că ar fi lăsat Rusia să preia părți din Ucraina. Declarația, eliminată de Fox News dintr-un interviu

Donald Trump a fost cenzurat de un post de știri din SUA, după ce a făcut declarații controversate privitoare la modul în care ar fi mediat el războiul dintre Rusia și Ucraina. Remarcile au fost excluse din interviu.

Donald Trump ar fi acordat Rusiei teritorii din Ucraina FOTO EPA-EFE

Donald Trump este convins că, dacă ar mai fi fost președinte la ora actuală, războiul dintre Rusia și Ucraina s-ar fi încheiat rapid. Metoda sa probabil că ar fi fost însă considerată de mulți una de-a dreptul revoltătoare. Pentru a nu se ajunge la adevărate controverse, postul de știri Fox News a decis să elimine respectivul fragment , dintr-un interviu cu o durată de 22 de minute.

Partea „ascunsă” a interviului cu Trump

Interviul a fost acordat, luni, în cadrul unei emisiuni de radio a Fox News, moderată de Sean Hannity. În partea needitată există o parte în care fostul lider american a vorbit despre cum ar fi încercat el să încheie un acord de pace între Rusia și Ucraina în urma invaziei Rusiei de anul trecut, scrie Insider.

Concret, el a spus că s-ar fi gândit să permită Rusiei să pună stăpânire pe anumite teritorii ale Ucrainei. Postul de știri s-a decis să renunțe la astfel de comentarii. Trump a făcut astfel de afirmații , despre cum ar fi pus el capăt rapid războiului, dacă s-ar mai fi aflat la Casa Albă, în contextul în care și-a anunțat deja candidatura la alegerile din 2024.

În interviu, el s-a lăudat cu faptul că Rusia nu ar fi îndrăznit să lanseze un atac în timpul președinției sale și a adăugat:

Aș fi putut negocia. În cel mai rău caz, aș fi putut face o înțelegere pentru a prelua ceva (teritorii), zone unde deja de vorbește deja limbă rusă, sincer, s-ar fi putut ajunge la o înțelegere”, a susținut el.

Justin Baragona, jurnalist la Daily Beast, a raportat că, atunci când Hannity a tăiat și lipit fragmente din interviu, mai târziu, în acea zi, pentru emisiunea sa de la Fox News, partea în care Trump sugerează că ar fi susținut un acord care preda Rusiei părți din Ucraina a fost eliminată. Declarația lui Trump s-a oprit la „Aș fi putut negocia”.

Trump a amenințat cu retragerea din NATO

În replică, Fox News a subliniat, pentru Insider, faptul că respectivele comentarii ale lui Trump făceau parte dintr-un interviu radio de 22 de minute, pe o platformă separată. Interviul a fost editat până la un clip de numai 2 minute, ca parte a procesului editorial obișnuit.

Rusia a anexat zone din estul Ucrainei și peninsula Crimeea în 2014, cu doi ani înainte ca Trump să devină președinte, iar anul trecut a lansat o invazie mai largă, menită să răstoarne guvernul ucrainean de la Kiev.

Anexările și invazia au fost condamnate ca fiind ilegale de comunitatea internațională, iar Ucraina spune că singurele condiții în care ar negocia ar fi dacă Rusia s-ar retrage de pe teritoriul său.

De asemenea, Trump a amenințat în mod repetat că se va retrage din NATO, tratatul de apărare care formează principalul bastion occidental împotriva agresiunii ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă