Trump susţine că directorul CDC a fost ''confuz'' în legătură cu realizarea unui vaccin anti-COVID

Trump susţine că directorul CDC a fost ''confuz'' în legătură cu realizarea unui vaccin anti-COVID

Preşedintele american Donald Trump a susţinut că un vaccin împotriva COVID-19 va fi disponibil "mult mai devreme" decât din a doua jumătate a anului viitor, aşa cum a afirmat directorul Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) al SUA, explicând că acesta din urmă a fost "confuz" când a declarat acest lucru, relatează joi agenţia Reuters.

Directorul CDC, virusologul Robert Redfield, a spus într-o audiere în Congres că un vaccin ar putea fi general disponibil "spre finalul celui de-al doilea trimestru, al treilea trimestru din 2021".

Ulterior, la o conferinţă de presă, Trump a afirmat că, în opinia sa, va apărea un vaccin mult mai devreme, adăugând că după audiere l-a convocat pe Redfield să-l ceară lămuriri şi că acesta a părut să fie derutat de întrebare.

"Cred că a greşit când a spus ceea ce a spus", a declarat Trump la conferinţa de presă de miercuri. "Nu cred că asta a vrut să spună. Când a spus aşa, cred că era confuz", a explicat liderul de la Casa Albă.

El a mai apreciat că un vaccin va fi disponibil în câteva săptămâni şi că este în plan distribuirea acestuia imediat după aprobarea sa de către Administraţia SUA pentru alimente şi medicamente (FDA).

Donald Trump vrea progrese în demersurile de obţinere a unui vaccin înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, notează Reuters.

Preşedintele american l-a criticat pe directorul CDC şi pentru afirmaţiile acestuia în sensul că o mască poate fi la fel de eficientă ca un vaccin.

"Numărul unu, nu este mai eficientă decât un vaccin şi i-am transmis acest lucru" (lui Redfield, n.red.), a subliniat Trump.

Acesta şi-a reluat remarcile făcute marţi pe ABC News în sensul că purtarea măştilor în restaurante poate fi problematică.

"Măştile au şi probleme. Trebuie manipulate cu foarte mare atenţie. Văd oameni în restaurante jucându-se cu măştile", a mai spus Trump.

Şeful statului a menţionat că are în continuare încredere în Redfield la conducerea CDC.

Directorul CDC a afirmat în audierea sa din Congres că un vaccin anti-COVID ar putea fi gata din noiembrie sau decembrie, primele doze urmând să meargă la categoriile cele mai vulnerabile, dar ar putea dura până la jumătatea anului viitor ca acesta să devină disponibil pe scară largă, menţionează Reuters.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”