Trump susţine pe Twitter că înarmarea unor profesori ''ar rezolva instantaneu problema'' în cazul atacurilor armate

Trump susţine pe Twitter că înarmarea unor profesori ''ar rezolva instantaneu problema'' în cazul atacurilor armate

Preşedintele american Donald Trump şi-a reiterat joi opinia că înarmarea unor profesori, special instruiţi, ''ar rezolva instantaneu'' situaţii de genul atacului armat produs săptămâna trecută într-un liceu din Florida, transmite Reuters.

Ideea sa a provocat deja reacţii extrem de divizate, într-o ţară unde există puternice divergenţe în privinţa căilor de a se pune capăt violenţelor zilnice şi masacrelor.

Trump, un republican care a susţinut dreptul de a purta armă, a lansat ideea ca profesorii să fie înarmaţi cu prilejul unei discuţii emoţionante de o oră purtate miercuri cu elevi care au supravieţuit atacului din Florida şi cu un părinte al cărui copil a fost ucis în masacru.

''Profesori/antrenori bine instruiţi, pricepuţi la arme ar rezolva problema instantaneu, înainte ca poliţia să sosească. DESCURAJARE GROZAVĂ!'', a scris Trump de Twitter joi dimineaţă.

Şaptesprezece oameni - elevi şi membri ai personalului - au fost ucişi în atacul comis la 14 februarie la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, al doilea cel mai sângeros incident de acest fel produs într-o şcoală publică din Statele Unite.

Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, fost elev al liceului, a fost inculpat pentru acest atac. Potrivit autorităţilor, el era înarmat cu o puşcă de asalt semiautomată AR-15.

La întâlnirea de miercuri, preşedintele Trump s-a declarat în favoarea înăspririi măsurilor de verificare a antecedentelor judiciare şi psihiatrice ale cumpărătorilor de arme, afirmând că se gândeşte la ridicarea limitei de vârstă pentru achiziţia unor tipuri de arme.

Cu acelaşi prilej, preşedintele american a mai afirmat: ''Dacă aţi avea un profesor ... care s-ar pricepe la arme de foc, ar putea foarte bine să pună capăt atacului foarte rapid''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...