Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Trump vrea să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim, să renegocieze acordul asupra climei de la Paris

Candidatul republican la președinția Statelor Unite Donald Trump este dispus să discute cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru a încerca să oprească programul nuclear al Phenianului, potrivit declarațiilor sale într-un amplu interviu acordat marți agenției Reuters.

În acest interviu, Trump afirmă de asemenea că dezaprobă acțiunile președintelui rus Vladimir Putin în estul Ucrainei, cere o renegociere a acordului asupra climei de la Paris și declară că va desființa cea mai mare parte a legii de reglementare a piețelor financiare Dodd-Frank dacă va fi ales președinte.
   
Candidatul prezumtiv republican a refuzat să prezinte detalii din planurile sale în legătură cu Coreea de Nord, dar o întâlnire cu Kim ar marca o schimbare majoră în politica SUA față de această țară izolată.
   
"Aș discuta cu el, n-aș avea nicio problemă", a declarat Trump referindu-se la Kim.
   
"În același timp, aș pune foarte multă presiune asupra Chinei pentru că din punct de vedere economic, avem o putere extraordinară asupra Chinei", a spus el în acest interviu de o jumătate de oră în biroul său din Trump Tower în Manhattan.
   
China este singurul susținător major diplomatic și economic al Phenianului, amintește Reuters.
   
Potrivit lui Trump, Statele Unite sunt tratate nedrept în acordul asupra climei de la Paris, care prevede reduceri ale emisiilor de carbon pentru mai mult de 170 de țări. Renegocierea pactului ar fi un regres major pentru ceea ce a fost salutat ca primul acord asupra climei cu adevărat global, angajând atât țările bogate cât și cele sărace să țină în frâu creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră răspunzătoare pentru încălzirea planetei.
   
În ceea ce privește economia, Trump a spus că intenționează să prezinte o platformă politică detaliată în două săptămâni. El a declarat că va desființa aproape tot pachetul de reforme financiare Dodd-Frank, pus în aplicare după criza financiară din 2007-2008.
   
"Aș spune că va fi aproape de o dezmembrare Dodd-Frank. Dodd-Frank este o forță foarte negativă, care a dezvoltat o reputație foarte proastă", a spus miliardarul din New York.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Zeci de mii de români vor fi amendați după 26 mai! Jandarmeria, la ordinul ministrului Camen Dan, monit…

2 Document. Citiți și voi ce avere are primarul PSD din Topoloveni după 29 de ani de mandat. Primește de la stat…

3 VIDEO Dăncilă, huiduită și apărată de zeci de jandarmi, a fost ascunsă într-o vulcanizare auto din Novaci! Apo…

4 Info. Acesta este sondajul distribuit de Dragnea liderilor locali sâmbătă seara.

5 Informație. Candidații lui Voiculescu de pe lista PSD vor pleca la PPUSL imediat după validare! Dragnea, în râ…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea