Trupele ruse atacă ţinte militare în nord-vestul Ucrainei, un alt atac respins de ucraineni la Harkov

Trupele ruse atacă ţinte militare în nord-vestul Ucrainei, un alt atac respins de ucraineni la Harkov

Armata rusă a atacat ţinte militare marţi la Rivne, în nord-vestul Ucrainei, a declarat şeful militar regional Vitali Koval agenţiei de presă UNIAN, citată miercuri de DPA. Printre altele, unităţile ucrainene au anunţat că au respins un atac al trupelor ruse la Harkov, în estul ţării.

Koval a informat că trei rachete au lovit instalaţii militare, dar nu a intrat în detalii.

"În timpul unei alarme aseară (marţi seară - n.r.), inamicul a tras de trei ori într-un obiect al infrastructurii militare", a declarat el. "O comisie este la faţa locului pentru a evalua prejudiciul".

Armata rusă a raportat atacuri în regiune cu o zi mai devreme.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, peste 80 de luptători din partea ucraineană au fost ucişi într-un atac cu rachetă în zona de pregătire militară Nova Liubomirka din provincia Rivne.

Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent.

Unităţile ucrainene au anunţat de asemenea că au respins un atac al trupelor ruse la Harkov, în estul ţării.

Partea rusă a desfăşurat marţi seară elicoptere de luptă Ka-52, potrivit ziarului Ukrainska Pravda care îl citează pe comandantul regional Oleg Sinegubov, care a declarat: "Trupele noastre îşi menţin poziţiile".

El a mai spus că situaţia din Izium, asediat şi situat la aproximativ 100 km distanţă, este dificilă. În prezent, nu există nicio legătură cu oraşul.

Toate eforturile de a crea un coridor umanitar au fost respinse de partea rusă, a adăugat comandantul.

Informaţiile nu au putut fi verificate independent, notează DPA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...