Tudor Chirilă a răbufnit: „Mă numesc Liviu Dragnea și vreau să f.t România din toate pozițiile. Jigodiile aruncă România în dictatură”

Tudor Chirilă a răbufnit: „Mă numesc Liviu Dragnea și vreau să f.t România din toate pozițiile. Jigodiile aruncă România în dictatură”

Tudor Chirilă a răbufnit: „Mă numesc Liviu Dragnea și vreau să f.t România din toate pozițiile. Jigodiile aruncă România în dictatură”. Tudor Chirila, unul dintre cei mai implicati artisti in viata cetatii, publica un nou mesaj de profunda revolta fata de situatia in care a ajuns Romania, dupa adoptarea ordonantei de urgenta pe justitie. „Ceea ce a facut Dragnea&Comp e mult mai grav decat OUG 13. Pentru ca efectele pe termen lung sunt incalculabile”, avertizeaza Chirila.

Iata mesajul lui Chirila, fara alte comentarii:

„Am un mare dosar de corupție, sunt șeful celui mai mare (și corupt) partid din Romania. Mai sunt și președintele Camerei Deputaților. Îmi place să fur de la români și vreau ca asta să nu se schimbe. Dar am un dosar de corupție, de fapt mai multe. Da' pe ăla care mă doare cel mai tare mă concentrez eu acum. Și mă gândesc ce bine ar fi să scap de procurorul care îmi instrumentează dosarul. Și văd că e un procuror relativ tânăr, n-are vechime mai mare de zece ani. Cu ăștia tineri te înțelegi mai greu că na, așa e mersul lumii, mai greu de prostit, etc. Și atunci dau o ordonanță de urgență în care nu mai poți fi procuror DNA dacă ai vechime mai mică de zece ani. Mă numesc Liviu Dragnea și vreau să f.t România din toate pozițiile. De ce? Pentru că pot. Am și o slugă model. Se numește Tudorel.

Mi se pare interesant comentariul unui cititor (fisherman) al articolului de mai jos care citează din Constituție:

CONSTITUȚIA ROMÂNIEI - ”Delegarea legislativă 
ARTICOLUL 11 -

(1) Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanțe în domenii care NU fac obiectul legilor organice.”
....
(5) [...] Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1)
(6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.”

Există aici sau nu o contradicție gravă în Constituția noastră ?
Sunt sau nu sunt reglementate prin Legi Organice următoarele domenii ?
-infracțiunile, pedepsele și regimul executării acestora;
-acordarea amnistiei sau a grațierii colective;
-statutul funcționarilor publici;
-contenciosul administrativ;
-organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii, a instanțelor judecătorești, a Ministerului Public și a Curții de Conturi;
-regimul juridic general al proprietății și al moștenirii;
-organizarea generală a învățământului;
-organizarea administrației publice locale, a teritoriului, precum și regimul general privind autonomia locală?

Această măsură a vechimii nu e doar o dedicație pentru Dragnea, ci o zdruncinare a instituției. Din temelii. Pentru că e evident că nu poți face pregătire pentru a fi procuror anti-corupție decât dacă începi să înveți prin practică specificitățile actului de urmărire a dosarelor de corupție. După ce zece ani ai fost procuror în altă zonă cam cât de repede poți deprinde detaliile unei ramuri total diferite. 
Știu că o să sară postacii să dea exemple de procurori corupți sau incompetenți. Răspunsul este că dacă ești de bună credință iei măsuri pentru rezolvarea cazurilor punctuale, nu pentru distrugerea de facto a instituției.

Ceea ce a făcut Dragnea&Comp e mult mai grav decât OUG. 13. Pentru că efectele pe termen lung sunt incaculabile.

PS. 1. Mă întreb ce fac organizațiile civice? Mă întreb de ce nu suntem în stradă?

PS. 2 În timp ce jigodiile astea aruncă România în dictatură AsociațiaDaruieste Viata construiește un spital cu banii românilor. Dar nu cu banii românilor pe care îi ia statu (taxe și impozite)l, ci cu banii suplimentari ai românilor care știu că statul doar fură și nu e în stare să construiască nimic. Iar românii care finanțează spitalul sunt statul paralel.”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?