Tudorel Toader: CCR este autoritate distinctă, trebuie să rămână arbitrul echilibrului dintre puterile statului

Tudorel Toader: CCR este autoritate distinctă, trebuie să rămână arbitrul echilibrului dintre puterile statului

Curtea Constituţională a României nu face parte din niciuna dintre cele trei puteri ale statului pentru că ea trebuie să rămână arbitrul echilibrului dintre puterile statului, a declarat, marţi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întrebat de presă cum comentează decizia CCR de a nu mai participa la procesul de evaluare al Comisiei Europene în cadrul MCV.

"Cel mai corect este să comentaţi comunicatul Curţii. (...) Dacă mă întrebaţi pe mine, ca ministru al Justiţiei, vedeţi când a fost introdusă Curtea în Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Curtea e o autoritate distinctă, care nu face parte din niciuna dintre cele trei puteri ale statului, pentru că ea trebuie să rămână arbitrul, cum se spune, echilibrului dintre puterile statului. Şi, atunci, nu trebuie întrebată ea (CCR - n.r.) despre o autoritate, despre Parlament, despre Guvern, ea decide în robă modul de funcţionare a echilibrului dintre cele trei puteri", a explicat Toader, la Palatul Parlamentului.

Potrivit ministrului, numărul recomandărilor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare a crescut în timp, în loc să scadă.

"Urmăriţi evoluţia MCV-ului. Urmăriţi cum numărul de recomandări, în timp, în loc să scadă, numărul de recomandări a crescut până la 12 şi atunci vedeţi cauza acestor suplimentări de recomandări, în loc să fie de reducere a acestora", a spus Tudorel Toader.

Întrebat care este cauza pentru această creştere, ministrul a răspuns: "Întrebaţi-i pe cei sub mandatul cărora au crescut". AGERPRES/(A - autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu