Tudorel Toader, depășit de Liviu Maha în turul 1 al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Turul 2, peste o săptămână

Tudorel Toader, depășit de Liviu Maha în turul 1 al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Turul 2, peste o săptămână

Liviu Maha l-a depășit pe actualul rector Tudorel Toader la numărul de voturi în turul 1 al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”din Iași, au declarat pentru G4Media surse din universitate. Liviu Maha, profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, a avut 222 de voturi, iar Tudorel Toader – 191.

Ceilalți candidați sunt Mihaela Onofrei -128 de voturi, Gabriel Mursa – 121 de voturi, Tudor Luchian – 44 de voturi, Adrian Muraru -15 de voturi.

Turul 2 al alegerilor se va desfășura pe 18 martie între Liviu Maha și Tudorel Toader.

Tudorel Toader, cel care a ocupat funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) în ultimele două mandate, are concurență puternică în alegerile pentru următorul mandat: alți cinci profesori s-au înscris în cursa pentru acest post, potrivit EduPedu . Tudorel Toader, fost membru al Curții Constituționale, a devenit cunoscut ca ministru al Justiției în guvernele PSD controlate de Liviu Dragnea. El a fost criticat dur de opoziție și de o parte a societății civile pentru deciziile luate în justiție.

Este vorba despre cel mai mare număr de candidați înscriși în alegerile pentru funcția de rector, în rândul principalelor universități din România, în actualul val de alegeri universitare. La Iași, pentru funcția de rector s-au înscris:

  • Tudor Luchian, profesor – Facultatea de Fizică, fost director al Institutului de Cercetări Interdisciplinare UAIC ( program managerial , CV )
  • Mihaela Onofrei, profesor – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, fost prorector (din 2016), ordonator de credite UAIC în perioada când Tudorel Toader era ministru al Justiției ( program mangerial , CV )
  • Gabriel Claudiu Mursa, profesor – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor ( program managerial , CV )
  • Tudorel Toader, rectorul UAIC din 2016 , profesor – Facultatea de Drept ( program managerial , CV )
  • Adrian Muraru, conferențiar universitar – Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice ( program managerial , CV )
  • Liviu George Maha, profesor – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor ( program managerial , CV )

Tudorel Toader a devenit rector în 2016 și, la capătul unui prim mandat marcat de o suspendare în perioada cât a fost ministru al Justiției (2017-2019), a fost reales pentru un al doilea mandat în urmă cu patru ani. Legea învățământului superior, în vigoare de anul trecut, permite maximum două mandate de 5 ani în funcția de rector, dar nu le ia în calcul pe cele exercitate deja, ceea ce îi permite luI Tudorel Toader să candideze pentru un nou mandat.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?