Tudorel Toader, despre angajarea fiului său pe postul de asistent universitar: au fost îndeplinite criteriile de concurs

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, precizează, într-o postare pe Facebook referitoare la articolele de presă despre angajarea fiului său pe un post de asistent universitar la Facultatea de Drept a Universității 'Al.I. Cuza' din Iași, că au fost îndeplinite criteriile de concurs, ceea ce poate fi observat și pe pagina de internet a instituției.

De asemenea, ministrul Justiției, care este suspendat după preluarea mandatului de ministru din funcția de rector al Universității 'Al.I Cuza', subliniază că pentru ocuparea postului de asistent universitar respectiv este necesar titlul științific de doctor în domeniul Drept.

"Față de afirmațiile tendențioase, promovate în spațiul public, înțeleg să fac următoarele precizări: 1. Ionuț Alexandru Toader este notar public începând din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității Petre Andrei din Iași, începând din 2013 și doctor în drept penal, din 2016. 2. Postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat în Monitorul Oficial al României. 3. Prin modificarea regulamentului de concurs a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare. 4. Îndeplinirea criteriilor de concurs poate fi observata pe pagina de internet a Universității. 5. Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul științific de doctor în domeniul drept !", afirmă ministrul Toader în postarea respectivă.

În mai multe articole din presa ieșeană și centrală a fost semnalat faptul că Ionuț Alexandru Toader a fost angajat pe postul respectiv, profitând de oportunitatea faptului că tatăl său este suspendat din funcția de rector, în condițiile în care regulamentul universității ieșene îi interzice înscrierea la concurs pentru persoanele cu rude în funcțiile de conducere ale instituției.

De asemenea, în articolele de presă menționate se semnalează că fiul ministrului Justiției a fost singurul candidat pentru acest post, dar și faptul că criteriile inițiale necesare pentru înscrierea la concurs au fost schimbate printr-o hotărâre a Senatului universității astfel încât acesta să poată participa în condițiile în care deține doctorat în Drept Penal, nu Drept Civil, care este domeniul postului respectiv.

AGERPRES / (AS — editor: Marius Frățilă, editor online: Daniela Juncu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios