Tudorel Toader, despre angajarea fiului său pe postul de asistent universitar: au fost îndeplinite criteriile de concurs

Tudorel Toader, despre angajarea fiului său pe postul de asistent universitar: au fost îndeplinite criteriile de concurs

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, precizează, într-o postare pe Facebook referitoare la articolele de presă despre angajarea fiului său pe un post de asistent universitar la Facultatea de Drept a Universității 'Al.I. Cuza' din Iași, că au fost îndeplinite criteriile de concurs, ceea ce poate fi observat și pe pagina de internet a instituției.

De asemenea, ministrul Justiției, care este suspendat după preluarea mandatului de ministru din funcția de rector al Universității 'Al.I Cuza', subliniază că pentru ocuparea postului de asistent universitar respectiv este necesar titlul științific de doctor în domeniul Drept.

"Față de afirmațiile tendențioase, promovate în spațiul public, înțeleg să fac următoarele precizări: 1. Ionuț Alexandru Toader este notar public începând din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității Petre Andrei din Iași, începând din 2013 și doctor în drept penal, din 2016. 2. Postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat în Monitorul Oficial al României. 3. Prin modificarea regulamentului de concurs a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare. 4. Îndeplinirea criteriilor de concurs poate fi observata pe pagina de internet a Universității. 5. Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul științific de doctor în domeniul drept !", afirmă ministrul Toader în postarea respectivă.

În mai multe articole din presa ieșeană și centrală a fost semnalat faptul că Ionuț Alexandru Toader a fost angajat pe postul respectiv, profitând de oportunitatea faptului că tatăl său este suspendat din funcția de rector, în condițiile în care regulamentul universității ieșene îi interzice înscrierea la concurs pentru persoanele cu rude în funcțiile de conducere ale instituției.

De asemenea, în articolele de presă menționate se semnalează că fiul ministrului Justiției a fost singurul candidat pentru acest post, dar și faptul că criteriile inițiale necesare pentru înscrierea la concurs au fost schimbate printr-o hotărâre a Senatului universității astfel încât acesta să poată participa în condițiile în care deține doctorat în Drept Penal, nu Drept Civil, care este domeniul postului respectiv.

AGERPRES / (AS — editor: Marius Frățilă, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?