Tudose către pesediștii cu care a vorbit luni: Bă fraților, asta e lovitură de stat mascată! Dacă ăsta(Dragnea) pune mâna pe Curtea de Conturi o să-i strângă de coaie pe toți!

Tudose către pesediștii cu care a vorbit luni: Bă fraților, asta e lovitură de stat mascată! Dacă ăsta(Dragnea) pune mâna pe Curtea de Conturi o să-i strângă de coaie pe toți!

Tudose către pesediștii cu care a vorbit luni: Bă fraților, asta e lovitură de stat mascată! Dacă ăsta(Dragnea) pune mâna pe Curtea de Conturi o să-i strângă de coaie pe toți! Noi nu suntem partidul, noi n-am muncit?

„Păi, așa a fost vorba, ca toți să muncim și doar unul să beneficieze de tot? Voi realizați că ăsta ne șantajează acum, cu tot felul de căcaturi, dar când va pune mâna pe Curtea de Conturi? Vă spun eu, de la primar la președinte de consiliu județean nu mai mișcă nimeni în front, s-a terminat. Cum scoate unul capu' din cochilie îi face dosar! De ce credeți că stă el așa liniștit? O să ne fută pe toți! Și el o să-i aibă la mână și pe ăia de la parchete, și pe ăia de la tribunale, pe toți!”, le-a spus Tudose. „Bă, cum poți mă să vii să-l pui p-ăla de-ți spăla mașina la Curtea de Conturi?”, a întrebat Tudose referindu-se la Florin Tunaru. Tunaru, originar din Teleorman a lucrat cu Liviu Dragnea la Consiliul Județean ca director adunct la Direcția de Contabilitate, apoi a fost consilierul personal al lui Liviu Dragnea. A fost demis din funcția de vicepreședinte al ANAF de către Grindeanu. Șef la ANAF a fost pus tot de Dragnea. Ca să aibă grijă de TelDrum.

Se pare, din sursele noastre, că aceasta este miza scandalului declanșat în PSD. Că Tudose le-a atras atenția multora din partid că dacă Dragnea pune mâna pe Curtea de Conturi s-a terminat cu joaca. Toți vor fi la mâna lui. Dragnea a aflat și a încercat să-l tamponeze, să-i închidă gura arătându-i pisica duminică seara. Însă asta l-a îndârjit și mai mult pe Tudose.

Care a reușit, se pare, să-i ridice în cap lui Dragnea cel puțin o parte din partid.

Dragnea vrea să-i pună azi și mâine în fruntea Curții de Conturi pe Mihai Busuioc și pe Florin Tunaru. Miza este uriașă. Curtea de Conturi are șefi în fiecare județ. Și acces la orice instituție publică. Controlează inclusiv DNA și SRI. Dragnea va ști, începând cu momentul instalării oamenilor săi în fruntea CC tot ce mișcă.

Candidaţii pentru şefia Curţii de Conturi, audiaţi marţi în Parlament. Declarațiile perverse ale lui Dragnea

Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului îi audiază marţi, începând cu ora 13:00, pe candidaţii pentru şefia Curţii de Conturi, urmând ca miercuri plenul reunit al Parlamentului să voteze noua conducere a instituţiei.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, că viitorul preşedinte al Curţii de Conturi va fi votat miercuri de plenul reunit al Parlamentului, precizând că pentru funcţia respectivă nu va fi propus un om politic.

”Unul este validarea sau votul asupra candidaturilor pentru Curtea de Conturi, i-am spus domnului preşedinte Tăriceanu decizia noastră şi o susţine şi dumnealui. Noi nu vom vota niciun membru de partid. Am spus de la început că nu vrem să politizăm Curtea de Conturi şi din acest motiv niciu eu şi nici dumnealui nu am fost de acord să începem negocieri pe marginea locurilor vacante la Curtea de Conturi”, a declarat Liviu Dragnea întrebat care sunt punctele principale de pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri.

Întrebat dacă secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, este un posibil succesor al lui Nicolae Văcăroiu la preşedinţia Curţii de Conturi, Dragnea nu a exclus această variantă.

”O să vedem ce iese din audieri şi vă spun foarte sincer, e valabil pentru oricine şi-a depus candidatura. Este vorba despre înfiinţarea comsiei speciale despre care am vorbit pentru dimensiunea parlamentară a preşedinţiei Consiliului Europene şi, de asemenea, codul de conduită al parlamentarului”, a precizat Dragnea.

Nu mai puţin de 14 candidaţi şi-au depus candidaturile pentru o funcţie de conducere în Curtea de Conturi:

1. BUSUIOC MIHAI – candidează pentru postul de Preşedinte al Curţii de Conturi;

2. NANCU DUMITRU - candidează pentru postul de Preşedinte al Curţii de Conturi;

3. NICU MARCU - candidează pentru postul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi;

4. SOCOL CRISTIAN - candidează pentru postul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi;

5.  BALALIA NICOLAE – candidează penstru un post de conducere;

6. BULGARU LIANA – candidează pentru postul de consilier de conturi;

7. DUMITRU AUREL - candidează pentru postul de consilier de conturi ;

8. FLORESCU ŞTEFAN DAN (PMP) - candidează pentru postul de consilier de conturi;

9. FLORIAN CATALIN COSTEL - candidează pentru postul de consilier de conturi;

10. POPEANGA PETRE - candidează pentru postul de consilier de conturi;

11. TATARU RAZVAN - candidează pentru postul de consilier de conturi;

12. TEODORU DANIELA - candidează pentru postul de consilier de conturi;

13. VLADESCU LUCIAN - candidează pentru postul de preşedinte al Autorităţii de audit;

14. TUNARU FLORIN – candidează pentru postul de vicepreşedinte al Autorităţii de audit.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

2 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

3 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!