Tudose: Guvernul va aproba bugetul de stat pe 2018, bazat pe o creștere economică de 5,5%

Tudose: Guvernul va aproba bugetul de stat pe 2018, bazat pe o creștere economică de 5,5%

Guvernul va aproba, în ședința de miercuri, bugetul de stat pentru 2018, bazat pe o creștere economică de 5,5%, a anunțat premierul Mihai Tudose.

 "Este evident că cel mai important punct de astăzi este aprobarea bugetului de stat, una dintre cele mai importante acte normative pe care le emite Guvernul. Și, în pofida tuturor criticilor și a corului bocitoarelor, este un proiect bun, într-un an bun, bazat pe cifre care nu sunt nicidecum optimiste, ci mai puțin decât pesimiste, aș putea spune, pentru că avem în vedere o creștere economică de doar 5,5%, în condițiile în care toată lumea prognozează o creștere mai mare a PIB-ului. Prevede venituri estimate cu 30,9 miliarde de lei mai mari față de 2017 și este pentru prima dată când PIB-ul României depășește 200 de miliarde de euro", a declarat Mihai Tudose în deschiderea ședinței.

Premierul a adăugat că Guvernul rămâne consecvent în ceea ce privește prioritățile, acestea urmând să fie Sănătate, Educație, Infrastructură.

"Creșterile fiind de 17% — Sănătate, 16% — la Educație, iar pe Investiții — o creștere cu 42% față de 2017. La Agricultură, domnul Daea, am alocat în plus bugetului 23,6%, agricultura fiind unul dintre principalele motoare de creștere anul acesta și încă o dată vă mulțumesc pentru eforturi", a adăugat Tudose.

Ținta Guvernului în materie de absorbție a fondurilor europene în 2018, a arătat el, o reprezintă suma de 28,4 miliarde de lei.

"Cu așa o țintă realistă, eu cred că o să o depășim la anul, dat fiind faptul că ajung la maturitate tot ceea ce s-a lucrat anul acesta, tot ceea ce s-a lucrat. Va fi anul Centenarului, sunt sume prevăzute, sunt proiecte, domnul Romașcanu a lucrat", a mai declarat Tudose.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?