Tufeanu (CNA): Vrem să lămurim situația Antena Group; dacă nu emit 3 luni, se poate ridica licența

Tufeanu (CNA): Vrem să lămurim situația Antena Group; dacă nu emit 3 luni, se poate ridica licența

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) vor să lămurească situația Antena Group în urma notificării de evacuare transmisă de ANAF, întrucât, dacă posturile nu pot emite trei luni din diverse motive, se poate ajunge la ridicarea licenței, a precizat Gabriel Tufeanu, membru al CNA.

"Vrem să ne lămurim privind situația lor. Dacă dânșii nu vor emite trei luni din motive tehnice — cum ar fi că nu au acces la emițător sau nu au reușit să își mute echipamentul în alt spațiu, oricare ar fi el, care și acel spațiu trebuie autorizat de CNA, atunci se poate ajunge chiar până la ridicarea licenței. Nu că vrem, dar așa spune legea (...). Nu vrem să fie vreo ingerință, nici nu avem dreptul, nici nu putem. Nu se pune problema. Dacă instanța a decis într-un fel, cum a decis instanța așa este", a declarat Tufeanu pentru AGERPRES.

El a subliniat că, dacă se va emite din altă locație, este nevoie de o reautorizare a studioului.

"Noi nu avem ce face decât să le punem în vedere aceste aspecte. Dânșii cu siguranță că vor avea grijă, că bănuiesc că nu este în interesul dânșilor să nu emită. Noi nu știm dacă se mută, nu se mută. Eu, unul, știu ce am văzut la televizor, (...) la televizor poate mai apar unele exagerări sau unele interpretări, de aceea am considerat că cel mai bine este să ne vedem față în față și să înțelegem situația", a declarat Tufeanu.

Membrii CNA vor să discute joi cu reprezentanții Antena Group situația creată în urma notificării ANAF.

"Decizia Consiliului a fost să îi cheme pe reprezentanții Antena Group, să discute cu aceștia și să vadă ce intenții au și ce soluții există", a declarat, pentru AGERPRES, vicepreședintele CNA Răsvan Popescu.

Imobilele în care își desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, care pune în executare sentința penală din 2013, rămasă definitivă.

Reprezentanții Antena 3 consideră că ''acțiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive și forțe nemaiîntâlnite, amenință direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv și Zu Tv'' și subliniază că mutarea facilităților celor cinci televiziuni în termenul dat este imposibilă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...