Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Tufeanu (CNA): Vrem să lămurim situația Antena Group; dacă nu emit 3 luni, se poate ridica licența

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) vor să lămurească situația Antena Group în urma notificării de evacuare transmisă de ANAF, întrucât, dacă posturile nu pot emite trei luni din diverse motive, se poate ajunge la ridicarea licenței, a precizat Gabriel Tufeanu, membru al CNA.

"Vrem să ne lămurim privind situația lor. Dacă dânșii nu vor emite trei luni din motive tehnice — cum ar fi că nu au acces la emițător sau nu au reușit să își mute echipamentul în alt spațiu, oricare ar fi el, care și acel spațiu trebuie autorizat de CNA, atunci se poate ajunge chiar până la ridicarea licenței. Nu că vrem, dar așa spune legea (...). Nu vrem să fie vreo ingerință, nici nu avem dreptul, nici nu putem. Nu se pune problema. Dacă instanța a decis într-un fel, cum a decis instanța așa este", a declarat Tufeanu pentru AGERPRES.

El a subliniat că, dacă se va emite din altă locație, este nevoie de o reautorizare a studioului.

"Noi nu avem ce face decât să le punem în vedere aceste aspecte. Dânșii cu siguranță că vor avea grijă, că bănuiesc că nu este în interesul dânșilor să nu emită. Noi nu știm dacă se mută, nu se mută. Eu, unul, știu ce am văzut la televizor, (...) la televizor poate mai apar unele exagerări sau unele interpretări, de aceea am considerat că cel mai bine este să ne vedem față în față și să înțelegem situația", a declarat Tufeanu.

Membrii CNA vor să discute joi cu reprezentanții Antena Group situația creată în urma notificării ANAF.

"Decizia Consiliului a fost să îi cheme pe reprezentanții Antena Group, să discute cu aceștia și să vadă ce intenții au și ce soluții există", a declarat, pentru AGERPRES, vicepreședintele CNA Răsvan Popescu.

Imobilele în care își desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, care pune în executare sentința penală din 2013, rămasă definitivă.

Reprezentanții Antena 3 consideră că ''acțiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive și forțe nemaiîntâlnite, amenință direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv și Zu Tv'' și subliniază că mutarea facilităților celor cinci televiziuni în termenul dat este imposibilă.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

2 VIDEO De văzut! Traian Berbeceanu, interviu de excepție la „Garantat 100%”. Avertismentul care dă fiori al com…

3 HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR / PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN par…

4 AVERTISMENT / Ne apropiem de situația de dinainte de criza din 2009-2010. Pericolul major din a doua parte a anu…

5 VIDEO Voi ați văzut? Dăncilă, afirmații halucinante când este întrebată de ce strigă țara MUIE PSD!

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări