Tulcea: Asociaţia Delta Dunării estimează o scădere cu 40% în domeniul turismului, dacă voucherele de vacanţă dispar

Tulcea: Asociaţia Delta Dunării estimează o scădere cu 40% în domeniul turismului, dacă voucherele de vacanţă dispar

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) estimează o scădere cu 40% a numărului de turişti în acest an, dacă voucherele de vacanţă pentru angajaţii instituţiilor statului nu vor mai fi date.

Preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac, a declarat miercuri, la Adunarea Generală a Acţionarilor asociaţiei, că anul trecut 60% dintre turiştii care au ajuns în Delta Dunării au folosit vouchere de vacanţă.

"Vom avea o scădere semnificativă anul acesta, dar nu de 60%, ci de 40%. Vor reveni cu siguranţă turiştii fidelizaţi, dar preţurile nu vor scădea. Voucherele reprezentau un ajutor important pentru operatori", a declarat pentru AGERPRES Ţibuleac.

În opinia sa, singura soluţie în acest context o reprezintă turiştii străini.

"Se fac teste COVID-19, există vaccinuri şi cred că lumea este dispusă să cheltuiască bani pentru vacanţe, iar speranţa noastră este turismul de incoming", a mai spus Ţibuleac.

Un punct de vedere similar a avut şi proprietarul unui resort din Sfântu Gheorghe, Dragoş Anastasiu, care a adăugat că este foarte importantă extinderea sezonului turistic în aprilie - mai şi noiembrie - decembrie.

"Ştiuca intră de două ori în prohibiţie. Acum este prima ei perioadă de prohibiţie şi a doua oară atunci când începe prohibiţia generală a pescuitului, în aprilie - iunie. Concursurile de pescuit ar trebui să se organizeze în aprilie, or în condiţiile acestea ele se pot desfăşura doar în incinte, iar Delta nu are doar incinte. Trebuie găsită o abordare care să sprijine prelungirea sezonului turistic", a afirmat preşedintele AMDTDD.

Ideea a fost susţinută şi de directorul Institutului Naţional Delta Dunării, Marian Tudor, care a apreciat că extinderea sezonului turistic ar sprijini inclusiv comunităţile locale ale căror venituri depind de capturile de peşte şi de turism.

De asemenea, managerul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" (ICEM), Sorin Ailincăi, a declarat că anul trecut numărul vizitatorilor a scăzut faţă de anul 2019.

"Muzeele noastre au înregistrat aproape 100.000 de vizitatori. Mai mult de jumătate din aceştia sunt din Dobrogea, iar 99,9% sunt români. Cetatea Enisala a avut anul trecut aproape 50.000 de vizitatori, ceea ce este extraordinar", a menţionat managerul ICEM.

În timpul şedinţei AGA, conducerea AMDTDD a anunţat că anul acesta Delta va avea un produs turistic nou - o navă de croazieră care va face excursii pe braţele Dunării.

Potrivit Asociaţiei, anul trecut, 119.019 turişti au ajuns în judeţ, mai puţini cu 29% decât în anul 2019, când s-au înregistrat 168.412 turişti, dar mai mulţi cu circa 15% decât în anul 2017, atunci când judeţul a fost vizitat de 100.430 de persoane. AGERPRES/(A, AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...