Tulcea: Crucea sfinţită a fost scoasă din Dunăre de un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta

Tulcea: Crucea sfinţită a fost scoasă din Dunăre de un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Paul Cacencu, a adus la mal, pentru al doilea an consecutiv, Crucea sfinţită aruncată în Dunăre de episcopul Visarion al Tulcei, la finele ceremoniei religioase oficiată pe faleza oraşului.

"Nu este greu nimic. Trebuie doar să participi şi să te implici. Pot spune că până acum, Crucea sfinţită mi-a purtat noroc", a declarat presei Cacencu.

În vârstă de 37 de ani, reprezentantul ISU Delta a menţionat că este pentru a doua oară consecutiv când aduce la mal Crucea sfinţită aruncată în Dunăre de episcopul Visarion.

Alături de el, în Dunăre, au mai sărit duminică alţi doi lucrători ai ISU Delta, precum şi doi angajaţi ai Gărzii de Coastă.

"Fie ca ziua de azi să fie o zi de lumină, pace şi binecuvântare, iar mântuitorul Hristos, care acum 2000 de ani s-a botezat în apele Iordanului, să ne binecuvânteze şi pe noi, să ne îmbrace în lumină, să ne dăruiască sănătate, iertare de păcate, dragoste faţă de biserica noastră străbună şi dragoste faţă de pământul patriei noastre scumpe, România", a declarat la finele ceremonialului religios susţinut pe faleza oraşului Tulcea, episcopul Visarion.

Câteva sute de persoane au asistat pe faleza Dunării la slujba Agheasmei celei Mari oficiată de episcopul Visarion, iar la sfârşitul serviciului religios au primit 1.000 de sticle cu apă sfinţită.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, aproape 150 de lucrători ai instituţiei au asigurat măsurile de ordine publică în aceste zile în timpul manifestărilor prilejuite de Bobotează pe faleza municipiului şi în lăcaşurile de cult din judeţ. Acestora li s-au adăugat lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”