Tulcea: Peste 5.000 de tichetele pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19 vor fi înapoiate Direcţiei de Sănătate

Tulcea: Peste 5.000 de tichetele pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19 vor fi înapoiate Direcţiei de Sănătate

Colegiul Medicilor din Tulcea va returna Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) circa 5.400 de tichete valorice destinate persoanelor vaccinate anti Covid-19 cu schema completă începând din luna septembrie a anului trecut, în condiţiile în care nu au putut fi distribuite către acestea.

Preşedinta Colegiului, Emilia Stamate, a declarat pentru AGERPRES că tichetele în valoarea de câte 100 de lei au fost primite atât pentru persoanele care s-au imunizat la Colegiul Medicilor, cât şi pentru cele care s-au vaccinat la centrul care a funcţionat la Sala de sport "Daniel Pohariu" din municipiu.

"Dacă tichetele ar fi fost primite la timp, le-am fi putut acorda pacienţilor odată cu vaccinarea. În condiţiile date însă, a trebuit să anunţăm telefonic, unii au fost plecaţi, mulţi sunt din judeţ, iar pentru ei un drum la Tulcea este costisitor, aproape cât valoarea tichetului. La ora actuală, avem 5.400 de tichete în stoc", a afirmat preşedinta filialei teritoriale a Colegiului Medicilor.

Emilia Stamate a mai spus că acestea vor fi returnate DSP la finele săptămânii, atunci când activitatea centrului se va închide, conform legislaţiei în vigoare.

La rândul său, directoarea DSP, Carmen Caloianu, a declarat că din cele 34.200 de tichete recepţionate de instituţie, până la începutul acestei săptămâni au fost distribuite 23.937 de tichete.

"Vineri, 13 mai, se va emite hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la încetarea activităţii tuturor centrelor de vaccinare de pe raza judeţului. Începând cu data de 1 iulie, vaccinarea se va efectua doar în cabinetele medicilor de familie", a precizat directoarea DSP, Carmen Caloianu.

Potrivit datelor DSP, de la începutul anului trecut, 40.384 de persoane au primit prima doză de vaccin Pfizer, 40.633 de persoane au primit a doua doză de vaccin Pfizer, iar 19.100 de persoane au primit şi ultima doză. De asemenea, 7.533 de persoane au primit prima doză e vaccin Moderna, iar 7.230 au primit şi doza a doua. Totodată, 4.944 de persoane au primit prima doză de vaccin Astra Zeneca, iar 4.391 au primit şi doza a doua. În ceea ce priveşte vaccinul Johnson, 29.878 persoane au primit prima doză, iar 858 de persoane au primit şi a doua doză.

De asemenea, 40 de copii au primit prima doză a serului Pfizer pediatric, iar 39 au primit şi doza a doua. AGERPRES / (A, AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...