Tulcea: Ultima zi de pescuit ştiucă în Deltă

Tulcea: Ultima zi de pescuit ştiucă în Deltă

Luni este ultima zi în care pescarii pot captura ştiucă în mediul natural din Delta Dunării, prohibiţia pescuitului acestei specii urmând să înceapă de pe 1 februarie, potrivit ordinului de prohibiţie emis anul trecut de autorităţile naţionale.

Prohibiţia pescuitului la ştiucă va înceta la mijlocul lunii martie, atunci când se estimează că se va încheia perioada de reproducere a acestei specii.

Federaţia Organizaţiilor Producătorilor de Peşte din Delta Dunării le-a amintit membrilor prevederile ordinului de prohibiţie, astfel încât aceştia să nu fie amendaţi marţi, din cauza eventualelor capturi de ştiucă.

Ştiuca este un peşte cu o valoare economică foarte mare şi este apreciată pentru carnea dietetică, dar mai ales pentru icre, datorită boabelor care sunt mari şi galbene, comparabile cu cele de sturion.

Potrivit lucrării "Atlasul peştilor din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării", semnată de cercetătorul Vasile Oţel, capturile de ştiucă au scăzut de-a lungul timpului, de la peste 2.600 de tone în anul 1965, la 4 tone declarate de pescari, în anul 1995. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...