Tupeu de miliardar: Bill Gates, acuzat că investește în producția de carne artificială sub pretextul prevenirii schimbării climatice doar pentru a-și umple buzunarele

Tupeu de miliardar: Bill Gates, acuzat că investește în producția de carne artificială sub pretextul prevenirii schimbării climatice doar pentru a-și umple buzunarele

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, se îmbogățește prin investiții în îngrășăminte brevetate, carne artificială și terenuri agricole din SUA, în loc să salveze planeta, se arată într-o nouă carte care "expune clasa miliardarilor".

Miliardarul este acuzat că dorește să monopolizeze industrii noi FOTO Getty Images / Mike Cohen

"Controligarchii", care a apărut azi pe rafturile librăriilor, expune miliardari precum Bill Gates și modul în care averea lor controlează pârghiile de putere care domină viața de zi cu zi a americanilor de rând.

Autorul cărții este jurnalistul de investigație Seamus Bruner – cel care a condus echipe de ziariști care au declanșat investigații FBI și anchete parlamentare asupra familiilor Clinton și Biden.

Acesta afirmă că cercetările sale au dezvăluit cum Gates cumpără terenuri agricole în Statele Unite, dar investește în produse lactate sintetice și carne crescută în laborator, totul în numele prevenirii schimbărilor climatice.

Bruner îl acuză pe Bill Gates că luptă mai mult pentru a-și spori averea decât pentru a elimina emisiile de carbon.

"Prima dată au fost semințele brevetate și îngrășămintele brevetate, iar acum brevetează alternative la carne. Interzicerea vitelor ar acorda efectiv monopoluri companiilor de proteine alternative de care ar beneficia investitorii precum Bill Gates, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg și chiar BlackRock. Carnea sintetică este despre controlul pieței alimentare, nu despre salvarea planetei", a declarat Bruner într-un interviu pentru Fox News Digital, citat de New York Times .

Co-fondatorul Microsoft, acuzat că distruge fermierii

Un capitol al cărții este dedicat "războiului împotriva fermierilor" și susține că giganții tehnologici precum companiile lui Gates monopolizează aprovizionarea națiunii americane cu alimente.

Bruner subliniază conexiunea lui Gates cu "Revoluția Verde" - o serie de progrese agricole inițiate de cercetarea și designul finanțate de Rockefeller în anii '40 pentru a ajuta la rezolvarea crizelor de sărăcie și foamete de la acea vreme.

Bruner documentează indignarea fermierilor din întreaga lume după încercarea de interzicere a nutrienților de culturi mai tradiționali și mai accesibili, și observă că restricțiile asupra îngrășămintelor tradiționale care falimentează fermierii au fost puse în aplicare "după ce Gates și prietenii lui și-au asigurat proprietatea intelectuală pentru îngrășămintele înlocuitoare".

O altă secțiune a cărții avertizează că următoarea țintă a lui Gates sunt companiile de carne sintetică precum Beyond Meat și Impossible Foods, care au primit mai zeci de brevete pentru produsele de carne (și lactate) sintetice și au peste 100 de brevete în așteptare.

Gates a investit deja milioane de dolari în astfel de companii, deși consumatorii în general nu sunt încă interesați de produse.

Fox News Digital a contactat Fundația Gates, dar nu a primit un răspuns la timp pentru publicare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?