Turcia: 85 de funcționari ministeriali, arestați în cadrul anchetei privind puciul eșuat din 2016

Turcia: 85 de funcționari ministeriali, arestați în cadrul anchetei privind puciul eșuat din 2016

Turcia a ordonat arestarea a 85 de funcționari din ministerele energiei și educației, în cadrul anchetei împotriva predicatorului acuzat de Ankara de organizarea tentativei eșuate de lovitură de stat din iulie 2016, a anunțat marți canalul CNN Turk, preluat de Reuters.

Noile arestări, în legătură cu care nu se cunosc deocamdată detalii, survin după ce luni justiția turcă a decis menținerea după gratii în vederea procesului a jurnalistului Oguz Guven, redactor-șef al site-ului publicației de opoziție Cumhuriyet, arestat săptămâna trecută sub acuzația de propagandă în favoarea terorismului.

Alte zeci de ziariști de la Cumhuriyet au fost arestați în ultimele luni, acuzați de susținerea unor organizații ilegale, în contextul stării de urgență decretate după tentativa de puci din 15 iulie 2016.

În total, circa 50.000 de persoane au fost arestate în Turcia sub acuzația că susțin rețeaua predicatorului Fethullah Gulen, care trăiește în SUA. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care se întâlnește marți, la Casa Albă, cu președintele american Donald Trump, încearcă să obțină extrădarea lui Gulen.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...