Turcia a plasat-o pe logodnica lui Khashoggi sub protecţia permanentă a poliţiei

Turcia a plasat-o pe logodnica lui Khashoggi sub protecţia permanentă a poliţiei

Autorităţile turce au plasat-o sub protecţia permanentă a poliţiei pe logodnica jurnalistului saudit asasinat Jamal Khashoggi, transmite Reuters, preluând o ştire a agenţiei Anadolu.

Biroul guvernatorului din Istanbul a plasat-o pe Hatice Cengiz, cetăţeană turcă, sub protecţia poliţiei 24 de ore din 24, a relatat duminică Anadolu.

Autorităţile nu au răspuns deocamdată solicitării de a preciza ce anume le-a determinat să ia această măsură.

Jamal Khashoggi, rezident american şi editorialist al Washington Post, a dispărut în ziua de 2 octombrie după ce a intrat în clădirea consulatului saudit din Istanbul pentru a obţine unele documente necesare pentru căsătoria sa cu Hatice Cengiz.

Timp de câteva săptămâni, Arabia Saudită a negat că ar cunoaşte ce s-a întâmplat cu Khashoggi, susţinând iniţial că acesta a părăsit consulatul. Sâmbătă, Riadul a declarat că jurnalistul a murit în urma unei altercaţii în incintă. Ulterior, ministrul de externe saudit, Adel al-Jubeir, a calificat moartea lui Khashoggi drept o ''uriaşă şi gravă eroare''.

În ziua dispariţiei lui Khashoggi, Hatice Cengiz l-a aşteptat mai multe ore în afara consulatului. Întrucât logodnicul său nu şi-a făcut apariţia, Cengiz a contactat autorităţile, aşa cum o instruise jurnalistul, a relatat ea mai târziu.

După ce Arabia Saudită a confirmat moartea lui Khashoggi, logodnica acestuia a scris în limba arabă, pe Twitter: ''Ţi-au luat trupul din această lume, dar zâmbetul tău minunat va rămâne pentru totdeauna în lumea mea''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /