Turcia: Angajaţi turci ai consulatului saudit au dat declaraţii în ancheta privind uciderea lui Khashoggi (media)

Turcia: Angajaţi turci ai consulatului saudit au dat declaraţii în ancheta privind uciderea lui Khashoggi (media)

Cinci angajaţi turci ai consulatului Arabiei Saudite din Istanbul au dat luni declaraţii ca martori în ancheta privind uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a transmis postul turc de televiziune NTV, potrivit Reuters.

Douăzeci de angajaţi ai consulatului, inclusiv şoferul consulului, au dat declaraţii procurorilor în legătură cu incidentul de săptămâna trecută, a relatat anterior NTV. Procurorii încearcă să obţină declaraţii de la un total de 45 de angajaţi, a precizat şi CNN Turk.

Khashoggi a fost dat dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul din Istanbul pentru a obţine acte în vederea căsătoriei. După săptămâni în care a negat că ar avea cunoştinţă despre ce s-a întâmplat cu el, oficialii saudiţi au spus în cele din urmă că jurnalistul a fost ucis într-o ''operaţiune a unor tâlhari''.

Ministrul de externe saudit Adel al-Jubeir a făcut duminică o serie de comentarii într-un interviu pentru Fox News, cele mai directe afirmaţii în acest caz ale Riadului, care a oferit până acum versiuni multiple şi contradictorii în legătură cu uciderea lui Khashoggi la 2 octombrie: la început a negat moartea sa, dar apoi a recunoscut-o, în contextul unui val de critici la nivel internaţional.

Şeful diplomaţiei saudite a spus că uciderea lui Khashoggi a fost "o greşeală uriaşă şi gravă", dar a încercat să îl protejeze pe puternicul prinţ moştenitor de extinderea crizei, spunând că Mohammed bin Salman nu a avut cunoştinţă de această crimă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...