Turcia: Avionul prezidențial al lui Erdogan, hărțuit de avioane de vânătoare ale puciștilor la revenirea sa la Istanbul

Turcia: Avionul prezidențial al lui Erdogan, hărțuit de avioane de vânătoare ale puciștilor la revenirea sa la Istanbul

Avioane de vânătoare turce au interceptat avionul prezidențial al lui Recep Tayyip Erdogan în timpul tentativei de lovitură de stat desfășurate în noaptea de vineri spre sâmbătă în Turcia, dar ele nu au deschis focul, notează luni publicația britanică The Independent.

Președintele turc revenea la Istanbul din stațiunea Marmaris vineri noaptea, atunci când o facțiune a armatei turce a lansat o tentativă de lovitură de stat .

''Cel puțin două avioane F-16 au hărțuit avionul lui Erdogan când se afla în drum spre Istanbul. Ele și-au blocat radarele pe avionul lui și pe alte două avioane F-16 care îl protejau. Rămâne un mister de ce nu au tras'', a explicat un fost ofițer în armata turcă.

Un înalt oficial turc a confirmat pentru Reuters că avionul cu reacție Gulfstream IV în care se afla președintele Turciei a fost hărțuit în timp ce zbura spre Istanbul de către două avioane F-16 aflate sub controlul autorilor tentativei de lovitură de stat.

Potrivit unui alt responsabil turc, avionul prezidențial ar fi întâmpinat 'probleme în aer', fără a fi oferite alte detalii în această privință.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…