Turcia: Grecia "urmărește situația cu atenție și sânge rece" (sursă guvernamentală)

Turcia: Grecia "urmărește situația cu atenție și sânge rece" (sursă guvernamentală)

Guvernul grec "urmărește situația" din Turcia cu "atenție și sânge rece", în contextul tentativei de lovitură de stat în țara vecină, a declarat vineri o sursă guvernamentală de la Atena, relatează AFP.

*ALERTĂ LIVE UPDATE Turcia: Televiziunea de stat TRT și-a întrerupt emisia (FOTO / VIDEO)

Prim-ministrul grec, Alexis Tsipras, "a fost informat de șeful serviciilor secrete elene" de evoluția din Turcia "și a cerut să fie informați și ministrul apărării și șeful de stat major", a adăugat această sursă. Prim-ministrul turc Binali Yildirim a denunțat "o tentativă de lovitură de stat în Turcia", armata afirmând, de cealaltă parte, că a preluat puterea.

Ministrul grec al apărării, Panos Kammenos, este ținut la curent și așteaptă ca situația să se clarifice, a indicat la rândul său o sursă din cadrul ministerului.

Postul public elen ERT 1 și-a întrerupt programele pentru a relata în direct despre evoluțiile din Turcia.

Televiziunea publică turcă a difuzat vineri seară un comunicat provenit de la "forțele armate turce" prin care se anunță proclamarea legii marțiale și instituirea interdicției de circulație pe întreg teritoriul turc.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…