Turcia: Grecia "urmărește situația cu atenție și sânge rece" (sursă guvernamentală)

Turcia: Grecia "urmărește situația cu atenție și sânge rece" (sursă guvernamentală)

Guvernul grec "urmărește situația" din Turcia cu "atenție și sânge rece", în contextul tentativei de lovitură de stat în țara vecină, a declarat vineri o sursă guvernamentală de la Atena, relatează AFP.

*ALERTĂ LIVE UPDATE Turcia: Televiziunea de stat TRT și-a întrerupt emisia (FOTO / VIDEO)

Prim-ministrul grec, Alexis Tsipras, "a fost informat de șeful serviciilor secrete elene" de evoluția din Turcia "și a cerut să fie informați și ministrul apărării și șeful de stat major", a adăugat această sursă. Prim-ministrul turc Binali Yildirim a denunțat "o tentativă de lovitură de stat în Turcia", armata afirmând, de cealaltă parte, că a preluat puterea.

Ministrul grec al apărării, Panos Kammenos, este ținut la curent și așteaptă ca situația să se clarifice, a indicat la rândul său o sursă din cadrul ministerului.

Postul public elen ERT 1 și-a întrerupt programele pentru a relata în direct despre evoluțiile din Turcia.

Televiziunea publică turcă a difuzat vineri seară un comunicat provenit de la "forțele armate turce" prin care se anunță proclamarea legii marțiale și instituirea interdicției de circulație pe întreg teritoriul turc.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată