Turcia intervine pentru eliberarea ostaticilor israelieni

Turcia intervine pentru eliberarea ostaticilor israelieni

Şeful diplomaţiei din Turcia, Hakan Fidan, a discutat la telefon cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, despre „posibilitatea” eliberării ostaticilor, deţinuţi de la atacul lansat de organizația teroristă Hamas la 7 octombrie împotriva Israelului.

Turcia intervine în criza ostaticilor israelieni

„Ministrul de externe Hakan Fidan a avut o convorbire telefonică cu şeful biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, despre ultimele evoluţii din Palestina şi posibilitatea eliberării civililor luaţi ostatici ” a indicat ministerul turc, citat de Agerpres .

Israelul a promis că va distruge Hamas și a răspuns cu o campanie puternică de bombardare asupra Gazei, care a ucis aproximativ 2.750 de oameni.

De asemenea, Ankara a confirmat vineri că un cetățean turco-israelian, care se mutase în Israel cu familia sa în 1972, a fost ucis, iar o altă persoană a dispărut, se arată într-un articol publicat de Alarabiya .

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan , un susținător vocal al cauzei palestiniene, a intensificat diplomația cu puterile occidentale și regionale, după ce s-a oferit să medieze pentru a restabili pacea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat