Turcia: Jurnalista postului de radio BBC în limba turcă a fost eliberată

Turcia: Jurnalista postului de radio BBC în limba turcă a fost eliberată

Autoritățile turce au eliberat-o duminică pe Hatice Kamer, una dintre cele două jurnaliste reținute în regiune Siirt, din sud-estul Turciei, în timp ce făceau reportaje după un accident într-o mină de cupru locală unde au murit 11 oameni și 5 au fost dați dispăruți, informează AFP.

Kamer, angajată a postului de radio BBC în limba turcă, fusese reținută sâmbătă în timp ce încerca să ia legătura cu familiile victimelor accidentului minier care a avut loc la 17 noiembrie.

O a doua jurnalistă, Khajian Farqin, care lucrează pentru postul de televiziune Voice of America, a fost arestată tot sâmbătă în aceeași regiune. Membrii familiei jurnalistei spun că nu au reușit să o mai contacteze pentru că, în condițiile stării de urgență impusă de autoritățile turce după puciul eșuat de la 15 iulie, deținuții nu pot lua legătura cu un avocat în primele 5 zile de arest.

Conform organizațiilor care apără libertatea de exprimare, 125 de jurnaliști au fost arestați și se află încă în arest preventiv, iar 3.000 de profesioniști din domeniul comunicării au fost concediați, după ce autoritățile au închis 160 de posturi de televiziune, ziare și radiouri.

Joia trecută, Parlamentul European a condamnat ferm epurările la scară largă efectuate de autoritățile din Turcia care au afectat mai ales presa, justiția, forțele armate și funcționarii publici.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea