Turcia: Marș anti-puci pe Podul Bosfor, la Istanbul

Turcia: Marș anti-puci pe Podul Bosfor, la Istanbul

Mai multe mii de turci au defilat joi seară pe Podul Bosfor, la Istanbul, pentru a-și exprima susținerea acordată președintelui Recep Tayyip Erdogan și a protesta față de tentativa eșuată de lovitură de stat.

Dotați cu torțe și drapele, cei prezenți au scandat numele președintelui Erdogan, agitând pancarte pe care se putea citi "Veghem pentru țară" sau puciștii "au prevăzut totul, cu excepția destinului", a constatat o corespondentă a agenției France Presse.

Circulația a fost întreruptă începând cu orele 19.00 GMT și a fost desfășurat un important dispozitiv de securitate, potrivit AFP.

Acest pod, unul dintre cele două care unesc malurile asiatic și european al Istanbulului, a fost scena unor evenimente importante în cursul tragicei nopți de 15 spre 16 iulie: inițial, puciștii au trimis în zonă tancuri, blocând circulația, și au deschis focul asupra mulțimii.

În zorii zilei de sâmbătă, zeci de soldați care se găseau acolo s-au predat, semn al eșecului iminent la puciștilor.

"Acest pod este un simbol în prezent", a declarat Esra, 27 de ani, care a participat la manifestație. "Câteva tancuri și soldați nu vor fi de ajuns ca să ni-l ia", a adăugat ea.

Recep Tayyip Erdogan i-a îndemnat joi pe turci să rămână mobilizați în stradă, afirmând că "proprietarii piețelor publice nu sunt tancurile. Proprietarii sunt poporul".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Percheziții la clanul interlop Duduianu

3 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

4 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

5 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?