Turcia, o nouă mutare surprinzătoare în Ucraina

Turcia, o nouă mutare surprinzătoare în Ucraina

Turcia continuă să ofere încă multe surprize legate de războiul ruso-ucrainean. După ce dronele sale de luptă Bayraktar TB2 au contribuit semnificativ, în primele zile de conflict, la încetinirea ofensivei rusești, recent au apărut informații despre prezența în Ucraina a rachetelor turcești TRLG-230 cu o rază de acțiune și precizie apropiate de rachetele folosite de celebrele HIMARS americane aflate pe teritoriul ucrainean, scrie defenseromania.ro .

Potrivit analiştilor militari independenţi de la Oryxspioenkop, Forțele Armate ale Ucrainei au primit în această vară rachete TRLG-230 de înaltă precizie produse de compania turcă Rocketsan. Acestea pot fi lansate cu ajutorul sistemului de proiectile reactive (MLRS) Roketsan sau de pe alte platforme compatibile.

În timpul unui test din august 2020, racheta TRLG-230 a fost ghidată către țintă de către vehiculul aerian fără pilot Bayraktar TB2.

Principalele specificații ale rachetei TRLG-230:

Calibru - 230 mm;

Masa - 210 kg;

Masa focosului - 42 kg;

Raza de distrugere a focosului - până la 55 m;

Raza de acțiune - 20-70 km;

Eroarea la țintă – mai mică de 2 m;

Sistem de ghidare – GPS / Laser / GLONASS ajutat de inerțial.

Turcia ar mai fi livrat Ucrainei, începând din august, și 200 de transportoare blindate rezistente la mine (MRAP) BMC Kirpi.

În prezent, războiul ruso-ucrainean în zona liniei de contact a trupelor este caracterizat de lupte contrabaterie, fiecare din părți încercând să identifice și să distrugă artileria adversarului.

Ucraina deține superioritatea tehnologică în sisteme de artilerie datorită sprijinului extern, în timp ce Rusia deține o superioritate cantitativă, care nu a ajutat-o prea mult, trupele sale fiind obligate să se retragă din regiunile Harkov și Herson.

Experți occidentali și ucraineni consideră că militarii ruși nu vor putea menține prea mult timp apărarea pe malul stâng al Nistrului, deoarece forțele ucrainene vor distruge cu ajutorul sistemelor HIMARS și a altora la fel de precise, întregul sistem de sprijin al forțelor rusești aflate la contact.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro