Turcia: Oficiali din secţiile de votare riscă închisoarea după anularea alegerilor de la Istanbul la solicitarea AKP

Turcia: Oficiali din secţiile de votare riscă închisoarea după anularea alegerilor de la Istanbul la solicitarea AKP

Procurorii din Istanbul cer pedepse cu închisoarea de până la un an pentru 41 de oficiali ai secţiilor de votare pentru că s-ar face vinovaţi de presupuse nereguli în alegerile pentru primăria oraşului de pe 31 martie, informează agenţia de stat Anadolu, preluată de dpa.

Cei 41 de inculpaţi, printre care şi şefi de secţie, sunt acuzaţi de comportament inadecvat în districtele Kadikoy şi Atasehir. Anadolu relatează că tribunalul competent din Istanbul a acceptat punerea sub acuzare a celor 41 de persoane, fără a furniza amănunte privind acuzaţiile exacte.

Cursa pentru primărie de pe 31 martie a fost câştigată de Ekrem Imamoglu, din cadrul principalului partid de opoziţie Partidul Republican al Poporului (CHP).

Votul a fost însă în cele din urmă anulat şi reluat pe 23 iunie, după ce formaţiunea la putere Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) a acuzat presupuse nereguli.

Imamoglu a câştigat la reluarea scrutinului chiar cu mai multe voturi împotriva fostului premier candidat la primăria Istanbul Binali Yildirim, un fost asociat apropiat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Cel mai mare oraş din Turcia şi capitala financiară şi culturală a ţării a fost guvernată de AKP şi formaţiunile islamo-conservatoare care au precedat acest partid timp de 25 de ani. AKP continuă să controleze parlamentul local, notează dpa.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis