Turcia: Trei noi decese ridică bilanțul atentatului de la Ankara la 37 de morți

Turcia: Trei noi decese ridică bilanțul atentatului de la Ankara la 37 de morți

Trei răniți au murit la spital din cauza rănilor, ridicând bilanțul atentatului cu mașină-capcană comis duminică seara în centrul Ankarei la 37 de morți, a anunțat luni ministrul turc al sănătății, Mehmet Müezzinoglu, citat de AFP. 'Am pierdut trei dintre cetățenii noștri la spital. În acest stadiu, 37 de persoane au decedat în acest atac terorist', a declarat el, precizând că 'cel puțin 'una dintre victime' este autorul atentatului.

Alți 71 de răniți se aflau luni în spital, a indicat ministrul turc, citat de presa locală.

'Denunț în cel mai ferm mod cu putință acest atentat laș care a vizat civili nevinovați, condamn această mentalitate teroristă', a mai declarat ministrul.

Potrivit datelor preliminare, o mașină-capcană a fost propulsată într-un autobuz municipal într-un cartier extrem de frecventat, Kizilay, unde se află numeroase magazine și un important nod al transportului în comun din capitala turcă, la ora locală 18:45 (16:45 GMT).

Atacul nu a fost încă revendicat, dar modul de operare este similar celui comis la 17 februarie, în același cartier, când a fost vizat un autobuz ce transporta personal militar și a făcut 29 de morți.

Precedentul atac a fost revendicat de Șoimii libertății din Kurdistan (TAK), o facțiune disidentă a rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care este inclusă pe lista cu organizații teroriste de către SUA și UE.

Presa turcă a acuzat luni dimineață PKK de a fi responsabil de atacul de duminică din cartierul Kizilay, în timp ce lupte intense se duc între mișcarea kurdă armată și forțele de securitate turce în sud-estul Turciei, locuit majoritar de etnici kurzi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...