Turcia: Un mort şi patru răniţi într-un atentat cu bombă la Bursa împotriva unui autobuz cu gardieni

Turcia: Un mort şi patru răniţi într-un atentat cu bombă la Bursa împotriva unui autobuz cu gardieni

Un atentat cu bombă care a vizat un autobuz ce transporta gardieni de închisoare la Bursa, oraş industrial în nord-vestul Turciei, s-a soldat cu un mort şi patru răniţi, au anunţat miercuri autorităţile turce, transmite AFP.

O bombă plasată sub un stâlp de electricitate a explodat la trecerea autobuzului, fiind declanşată prin telecomandă, a declarat guvernatorul Bursei, Yakup Canbolat, la postul privat NTV.

El a anunţat că există 'un martir' şi patru răniţi, dintre care unul în stare gravă.

Autobuzul vizat transporta 30 de gardieni, a precizat el.

'Operaţiunile pentru arestarea vinovaţilor sunt în desfăşurare', a scris pe Twitter ministrul de interne Suleyman Soylu.

Atentatul nu a fost revendicat.

Turcia a traversat un val de atentate în 2016, revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic şi de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată 'teroristă' de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

Atacul de miercuri survine în contextul în care Turcia a lansat luni o ofensivă aeriană şi terestră împotriva PKK în nordul Irakului, unde organizaţia dispune de baze şi tabere de antrenament.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante