Turcia: Zeci de avocați reținuți pentru presupuse legături cu Fethullah Gulen

Turcia: Zeci de avocați reținuți pentru presupuse legături cu Fethullah Gulen

Poliția turcă a reținut miercuri 78 de avocați în ultimele descinderi care au vizat persoane cu presupuse legături cu clericul musulman Fethullah Gulen, acuzat de autoritățile de la Ankara că s-ar afla în spatele loviturii de stat eșuate de anul trecut din Turcia, a anunțat agenția de presă turcă Anadolu, preluată de DPA.

Fethullah Gulen, care se află în autoexil în Statele Unite, neagă acuzațiile care i se aduc de autoritățile turce.

Mai mult de 50.000 de persoane se află în închisoare fiind acuzate de susținere față de Gulen. Printre cei arestați recent se numără și Taner Kilic, un avocat pentru drepturile omului care este șeful filialei Amnesty International din Turcia. El a fost reținut împreună cu alți 20 de avocați săptămâna trecută.

Există o îngrijorare crescândă în rândul guvernelor occidentale, inclusiv al Statele Unite și grupurilor pentru apărarea drepturilor omului, în legătură cu epurările din Turcia vizând oponenți ai guvernului. Zeci de jurnaliști se află de asemenea după gratii în Turcia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro