Turism în Brazilia: O britanică a fost împușcată după ce a ajuns din întâmplare într-o favelă

Turism în Brazilia: O britanică a fost împușcată după ce a ajuns din întâmplare într-o favelă

O britanică a fost împușcată într-o stațiune turistică din apropiere de Rio după ce ea și familia sa au ajuns din întâmplare cu mașina într-o favelă, a informat mass-media braziliană, citată de publicația britanică The Guardian.

Potrivit ziarului O Globo, femeia a fost împușcată de două ori în abdomen, atunci când o bandă a deschis focul asupra mașinii în care se afla alături de soțul său și de cei trei copii ai lor. Restul persoanelor aflate în mașină nu au fost rănite în incidentul care a avut loc duminică.

Cel mai mare dintre copiii aflați în mașină are patru ani, a raportat ziarul din Rio O Dia.

Potrivit poliției, familia călătorea în Angra dos Reis — o populară destinație de vacanță, situată la aproximativ 150 de kilometri vest de Rio pe Costa Verde, atunci când a fost atacată. Autoritățile au declarat că un grup s-a apropiat de mașină și i-a spus familiei să iasă înainte de a deschide focul.

Șeful poliției locale, Bruno Gilaberte, a declarat că familia se afla pe drumul principal care leagă Rio de Santos, însă a înțeles greșit informațiile pe care le-a primit cu privire la un loc de unde putea cumpăra apă și a ajuns greșit la Aqua Santa — "apă sfântă" în portugheză. "Din cauza dificultăților lingvistice, s-a produs o oarecare confuzie. Au ajuns până la urmă la Aqua Santa, unde au fost atacați de infractori. Au fost împușcați pentru că nu au înțeles ordinul de a părăsi zona", a explicat el citat de The Guardian și Daily Mail.

Potrivit ziarului O Dia, zona în care au intrat turiștii este controlată de gruparea Terceiro Comando Puro, una dintre principalele facțiuni de pe piața drogurilor din Rio de Janeiro.

În declarația poliției se precizează că femeia a fost tratată la un spital, însă nu a fost precizată nici starea acestea, nici numele sau orașul de unde provenea.

Potrivit Daily Mail, femeia ar fi fost identificată local ca "Eloise Dixon", în vârstă de 46 de ani, iar cei doi bărbați care au atacat automobilul Renault Fluence în care se afla alături de familie sunt încă căutați de poliție.

Acest incident are loc în contextul în care turiștii aflați în vacanță în Brazilia au fost uneori atacați atunci când s-au rătăcit accidental în favele, adesea controlate de bande criminale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …