Turiști indieni, cuceriți de București: „Un oraș atât de verde, cu mâncare excepțională și transport public bun“ VIDEO

Turiști indieni, cuceriți de București: „Un oraș atât de verde, cu mâncare excepțională și transport public bun“ VIDEO

Un cuplu de indieni care trăiesc în Franța, și care adoră călătoriile, a început în această săptămână o excursie de cinci zile în România. Turiștii și-au postat impresiile pe vlogul lor de pe Youtube, cu opinii surprinzătoare poate pentru localnici.

Shalini și Subham au fost foarte încântați de București FOTO YouTube

Shalini și Subham, cei doi indieni care trăiesc în Franța, și-au propus ca în anii următori să vadă cât mai multe locuri de pe glob. Iar România este o destinație unde își doreau să ajungă de mai mult timp.

Iar prima zi a fost petrecută în București , unde cei doi au fost încântați de mănăstirea Antim, de mâncare și de locuri, având impresii foarte bune și despre transportul în comun din Capitală.

Prima oprire a celor doi turiști indieni a fost la mănăstirea Antim, ctitorită de marele ierarh Antim Ivireanul și ridicată în perioada anilor 1713 – 1715 pe locul unde era o veche biserică de lemn cu hramul Sfântul Nicolae, nu departe de dealul Mitropoliei, la aproape două sute de metri spre apus.

Inițial, mănăstirea avea forma unei cetăți, cu biserica în centru; pe laturile care descriu perimetrul unui pătrat erau chiliile, iar în fiecare colț era câte un turnuleț.

„Mănăstirea Antim este un exemplu minunat al arhitecturii Bucureștiului din secolul al XVIII-lea. Iar curtea cu trandafiri este o oază de liniște și frumusețe atât de aproape de centrul Capitalei. Am fost impresionați de numărul mare de parcuri din București. Este un oraș atât de verde, cum puține am văzut în călătoriile noastre”, spune Shalimi în filmarea pe care a urcat-o pe YouTube cu soțul său.

Cuplul de indieni a vizitat mai multe biserici din Capitală pe parcursul scurtului sejur petrecut acolo.

O impresie deosebită le-a lăsat și Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi“. ”Este fascinantă povestea legat de cum pe locul actualei biserici s-a construit, mai întâi, o bisericuță din lemn, într-o singură zi. Este un lăcaș de cult cu o poveste atât de specială”, a povestit Shalimi.

Și Subham, soțul lui Shalimi, a fost foarte încântat de București. „Transportul în comun este bine pus la punct, mâncarea este excepțională, atât de diversificată și pentru toate gusturile. Mi-a plăcut mult în Parcul Cișmigiu, are un romantism aparte”, povestește Subham.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB