Turkish Airlines concediază și ea peste 100 de angajați după lovitura de stat eșuată

Turkish Airlines concediază și ea peste 100 de angajați după lovitura de stat eșuată

Compania de stat Turkish Airlines a concediat peste o sută de angajați, printre care personal de bord și de management, în cadrul epurării din instituțiile de stat pentru înlăturarea așa-zișilor susținători ai loviturii de stat eșuate de la 15 iulie, informează luni media turce preluate de Reuters.

Concedierile de către compania națională aeriană au avut loc duminică seară, după ce s-a stabilit care dintre angajați au legături cu mișcarea religioasă despre care președintele Recep Tayyip Erdogan a spus că a încercat să-i răstoarne guvernul la 15 iulie, scrie ziarul Sabah.

Un oficial al Turkish Airlines, a patra cea mai mare companie aeriană din Europa, a refuzat să comenteze informația.

Alte informații pun concedierile pe seama 'ineficienței'. Thelira.com, un site de știri financiare, relatează că în jur de 250 de angajați din rândul personalului de bord au fost concediați, împreună cu o sută de oameni din direcțiile de management și administrativă.

Site-ul de știri aeroportuare Airporthaber.com scrie că printre cei concediați se află și adjunctul CEO-ului responsabil pentru afaceri financiare.

Autoritățile turce au concediat, suspendat sau reținut în jur de 60.000 de oameni după lovitura de stat eșuată încercată de o facțiune a armatei. Ei sunt acuzați că sunt simpatizanți sau membri ai unui grup religios condus de predicatorul Fethullah Gulen, care trăiește în SUA.

Într-un caz distinct, operatorul Turk Telekom, deținut în proporție de 30% de stat, a concediat vineri 198 de persoane 'în cooperare cu forțele de securitate' și a spus că unii manageri au fost convocați de procurori în legătură cu ancheta privind puciul eșuat.

Peste 240 de persoane au fost ucise și 2.000 rănite în violențele care au însoțit tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie, notează Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ar fi primul val al ofensivei”

2 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

3 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?