Turmă de oi din China, observată învârtindu-se în cerc timp de 12 zile VIDEO

Turmă de oi din China, observată învârtindu-se în cerc timp de 12 zile VIDEO

O turmă de oi a fost văzută plimbându-se în cerc timp de douăsprezece zile la rând, în Regiunea Autonomă Mongolia Interioară din nordul Chinei, conform New York Post .

Comportamentul bizar, surprins de camerele de supraveghere de la fermă, arată turma mare de oi care marșează continuu în sensul acelor de ceasornic într-un cerc aproape perfect.

Alte oi pot fi văzute urmărind scena din afara cercului, în timp ce altele sunt văzute stând nemișcate în centru.

Videoclipul cu scenele ciudate a fost postat miercuri pe Twitter de către cotidianul chinez People’s Daily, care a raportat că oile sunt perfect sănătoase, iar cauza acestui comportament rămâne un mister.

Proprietara oilor, o femeie pe nume Miao, a susținut că a observat acest comportament doar la oile din țarcul cu numărul 13 (dintre cele 34 ale fermei), iar la început doar câteva animale se învârteau, apoi le-a urmat și restul turmei.

Videoclipul misterios a fost filmat în orașul Baotou din Mongolia Interioară pe 4 noiembrie, conform Daily Mail și nu se cunoaște dacă animalele au făcut pauze ori dacă s-au oprit până astăzi.

Unii au speculat că comportamentul oilor ar putea fi cauzat de o boală bacteriană numită Listerioză - cunoscută și sub denumirea de „boala circulară”.

Inițial, animalele afectate sunt anorectice, deprimate și dezorientate. Ele se pot duce în colțuri, se pot sprijini de obiecte staționare sau se pot roti spre partea afectată”, conform manualului medical Merck.

În mod obișnuit, focarele apar ca urmare a hranei infestate. Totuși, la oi și la capre decesul are loc de obicei în 24 până la 48 de ore după observarea simptomelor.

Un caz similar a fost întâlnit anul trecut și în în satul Rottingdean din Brighton and Hove, de pe coasta de sud a Angliei, când un bărbat a filmat cum câteva sute de oi ce stăteau în cerc.

După ce imaginile au ajuns e Facebook, zeci de internauți au comentat că scena arată de parcă a aterizat o „navă extraterestră”. Cu toate acestea, o mașinărie ce distribuia hrană animalelor a provocat cercul misterios de-a lungul câmpului, în acel caz.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”