Tusk a subliniat, la întâlnirea cu Tudose, importanța respectării valorilor europene și a luptei împotriva corupției

Tusk a subliniat, la întâlnirea cu Tudose, importanța respectării valorilor europene și a luptei împotriva corupției

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat marți, în contextul întrevederii cu premierul Mihai Tudose, importanța respectării valorilor europene și a luptei împotriva corupției.

Într-un mesaj publicat marți pe contul său de Twitter , Donald Tusk a publicat o fotografie de la întâlnirea pe care a avut-o la sediul Consiliului European cu Mihai Tudose, făcând referire, totodată, la "valorile europene și așteptările societății românești privind lupta împotriva corupției".

La întâlnirea de la Bruxelles , premierul român și președintele Consiliului European au discutat despre lupta împotriva corupției, fiind subliniat faptul că orice inițiativă legislativă se va face după consultarea prealabilă a tuturor celor implicați în decizie, respectiv cu implicarea societății civile, au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

Conform surselor citate, în cadrul întrevederii a fost transmis și mesajul că Ministerul Justiției este însărcinat să pună în aplicare deciziile Curții Constituționale, inițiativele urmând să fie adoptate de către Parlament și nu de Guvern, cu respectarea transparenței.

Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii s-a afirmat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova, fiind amintite eforturile comune pentru un proiect european al acestei țări. De asemenea, a fost prezentat și planul privind o apropiată vizită a premierului în Republica Moldova, au mai spus sursele citate.

O altă temă abordată la întâlnirea lui Tudose cu Tusk a fost pregătirea preluării președinției Consiliului UE de către România, conform acelorași surse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...