Țuțuianu despre Coldea: Am făcut o solicitare la SRI privind încadrarea pe postul de conferențiar universitar la ANIMV

Țuțuianu despre Coldea: Am făcut o solicitare la SRI privind încadrarea pe postul de conferențiar universitar la ANIMV

Președintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat luni că a solicitat Serviciului Român de Informații detalii privind încadrarea lui Florian Coldea pe postul de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV), pentru a vedea dacă acesta îndeplinește condițiile de angajare.

"Am făcut o solicitare la SRI în ceea ce privește încadrarea pe postul de conferențiar universitar la Academia de Informații a domnului Florian Coldea. Am cerut să ni se comunice care a fost procedura legală de ocupare a acestui post și să ne fie puse la dispoziție documentele din care să ne lămurim dacă domnul Coldea îndeplinește sau nu condițiile pentru un asemenea post didactic'', a afirmat Țuțuianu, după ședința Comisiei.

El a adăugat că, în cadrul aceleiași ședințe, a solicitat SRI să trimită punctul său de vedere legat de comunicarea de la DNA către SRI, respectiv solicitările de monitorizare a posturilor Antena 3 și RCS&RDS.

"Vom vedea care a fost temeiul legal al acestui schimb de informații și în ce măsură au fost respectate dispozițiile legale care privesc activitatea SRI", a precizat Țuțuianu.

În 16 august, Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV) anunța că fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea este conferențiar universitar la această instituție.

"Domnul Florian Coldea a câștigat prin concurs, în mod transparent și în conformitate cu toate legile și regulamentele în vigoare, titlul didactic de conferențiar", informa Biroul de presă al ANIMV.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție