Țuțuianu despre Coldea: Am făcut o solicitare la SRI privind încadrarea pe postul de conferențiar universitar la ANIMV

Țuțuianu despre Coldea: Am făcut o solicitare la SRI privind încadrarea pe postul de conferențiar universitar la ANIMV

Președintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat luni că a solicitat Serviciului Român de Informații detalii privind încadrarea lui Florian Coldea pe postul de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV), pentru a vedea dacă acesta îndeplinește condițiile de angajare.

"Am făcut o solicitare la SRI în ceea ce privește încadrarea pe postul de conferențiar universitar la Academia de Informații a domnului Florian Coldea. Am cerut să ni se comunice care a fost procedura legală de ocupare a acestui post și să ne fie puse la dispoziție documentele din care să ne lămurim dacă domnul Coldea îndeplinește sau nu condițiile pentru un asemenea post didactic'', a afirmat Țuțuianu, după ședința Comisiei.

El a adăugat că, în cadrul aceleiași ședințe, a solicitat SRI să trimită punctul său de vedere legat de comunicarea de la DNA către SRI, respectiv solicitările de monitorizare a posturilor Antena 3 și RCS&RDS.

"Vom vedea care a fost temeiul legal al acestui schimb de informații și în ce măsură au fost respectate dispozițiile legale care privesc activitatea SRI", a precizat Țuțuianu.

În 16 august, Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV) anunța că fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea este conferențiar universitar la această instituție.

"Domnul Florian Coldea a câștigat prin concurs, în mod transparent și în conformitate cu toate legile și regulamentele în vigoare, titlul didactic de conferențiar", informa Biroul de presă al ANIMV.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

5 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas