Țuțuianu despre Coldea: Am făcut o solicitare la SRI privind încadrarea pe postul de conferențiar universitar la ANIMV

Președintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat luni că a solicitat Serviciului Român de Informații detalii privind încadrarea lui Florian Coldea pe postul de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV), pentru a vedea dacă acesta îndeplinește condițiile de angajare.

"Am făcut o solicitare la SRI în ceea ce privește încadrarea pe postul de conferențiar universitar la Academia de Informații a domnului Florian Coldea. Am cerut să ni se comunice care a fost procedura legală de ocupare a acestui post și să ne fie puse la dispoziție documentele din care să ne lămurim dacă domnul Coldea îndeplinește sau nu condițiile pentru un asemenea post didactic'', a afirmat Țuțuianu, după ședința Comisiei.

El a adăugat că, în cadrul aceleiași ședințe, a solicitat SRI să trimită punctul său de vedere legat de comunicarea de la DNA către SRI, respectiv solicitările de monitorizare a posturilor Antena 3 și RCS&RDS.

"Vom vedea care a fost temeiul legal al acestui schimb de informații și în ce măsură au fost respectate dispozițiile legale care privesc activitatea SRI", a precizat Țuțuianu.

În 16 august, Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV) anunța că fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea este conferențiar universitar la această instituție.

"Domnul Florian Coldea a câștigat prin concurs, în mod transparent și în conformitate cu toate legile și regulamentele în vigoare, titlul didactic de conferențiar", informa Biroul de presă al ANIMV.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…