Țuțuianu despre Coldea: Am făcut o solicitare la SRI privind încadrarea pe postul de conferențiar universitar la ANIMV

Țuțuianu despre Coldea: Am făcut o solicitare la SRI privind încadrarea pe postul de conferențiar universitar la ANIMV

Președintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat luni că a solicitat Serviciului Român de Informații detalii privind încadrarea lui Florian Coldea pe postul de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV), pentru a vedea dacă acesta îndeplinește condițiile de angajare.

"Am făcut o solicitare la SRI în ceea ce privește încadrarea pe postul de conferențiar universitar la Academia de Informații a domnului Florian Coldea. Am cerut să ni se comunice care a fost procedura legală de ocupare a acestui post și să ne fie puse la dispoziție documentele din care să ne lămurim dacă domnul Coldea îndeplinește sau nu condițiile pentru un asemenea post didactic'', a afirmat Țuțuianu, după ședința Comisiei.

El a adăugat că, în cadrul aceleiași ședințe, a solicitat SRI să trimită punctul său de vedere legat de comunicarea de la DNA către SRI, respectiv solicitările de monitorizare a posturilor Antena 3 și RCS&RDS.

"Vom vedea care a fost temeiul legal al acestui schimb de informații și în ce măsură au fost respectate dispozițiile legale care privesc activitatea SRI", a precizat Țuțuianu.

În 16 august, Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV) anunța că fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea este conferențiar universitar la această instituție.

"Domnul Florian Coldea a câștigat prin concurs, în mod transparent și în conformitate cu toate legile și regulamentele în vigoare, titlul didactic de conferențiar", informa Biroul de presă al ANIMV.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!