Țuțuianu: Doamna Kovesi a fost prezentă la activități SRI în principal cu caracter public

Procurorul general al DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost prezentă la activități SRI în principal cu caracter public sau care au ținut de colaborarea instituțională, a declarat miercuri Președintele Comisiei parlamentare de control al activității SRI, Adrian Țuțuianu.

El a precizat că a întrebat conducerea SRI, care a participat miercuri la o ședință a comisiei, care era relația dintre procurorul-șef al DNA și Florian Coldea.

"Sigur că am întrebat și acest lucru. Comisia de control intern ne-a comunicat că doamna Kovesi a fost prezentă la activități ale Serviciului Român de Informații, activități în principal cu caracter public, sau care au ținut de colaborarea instituțională dintre cele două instituții menționate. Vreau să fac o precizare. Membrii Comisiei de control intern sunt pe deplin responsabili de constatările pe care le-au făcut. Sunt documente, informații la care nu am avut acces și la unele nici nu putem avea acces. Ca urmare, își asumă și o răspundere când au făcut anumite afirmații și, după cum știți, și discuțiile și tot ceea ce s-a comentat astăzi în această sală se află înregistrat și poate fi consultat de organe care au atribuții să spunem pe cercetarea penală și, mai târziu când vor fi desecretizate, de istorici", a afirmat Țuțuianu.

Întrebat dacă consideră că este necesară modificarea pachetului de legi privind siguranța Națională, Țuțuianu a arătat că realizarea unui astfel de pachet de legi implică și CSAT, președintele, Guvernul și SRI. "În ce mă privește și pe mine și pe colegii mei ne-am exprimat deschis posiblitatea de a modifica reglementările legale și de a le aduce la zi", a adăugat el.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

4 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

5 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…