Țuțuianu: Ponta, Ghiță, Coldea ar putea fi audiați la Comisia parlamentară de control a SRI

Țuțuianu: Ponta, Ghiță, Coldea ar putea fi audiați la Comisia parlamentară de control a SRI

Fostul premier Victor Ponta, fostul deputat Sebastian Ghiță și generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, ar putea fi audiați la Comisia parlamentară de control a Serviciului Român de Informații, a afirmat miercuri președintele Comisiei, Adrian Țuțuianu, la finalul audierilor la care a participat conducerea SRI.

"Mi s-au pus la dispoziție date din care rezultă că SRI a făcut zeci, sute, pe unele zone, din 2000 până astăzi, de informări către persoane care au calitatea de beneficiar legal de informați sau a transmis informațiile necesare către organe de cercetare penale, inclusiv cu privire la autostrada Comarnic-Brașov. De aceea am spus că ne-am propus să analizăm în ce măsură este necesară și audierea altor persoane. Ca să fiu și mai concret, dacă domnul Ghiță ar fi aici, cred că ar fi util să fie audiat de Comisia de control parlamentar. Domnul Coldea — am putea ajunge la concluzia, după ce analizăm toate datele, că ar putea fi chemat pentru audiere la Comisia de control parlamentar. Domnul Victor Ponta ar putea fi de asemenea, pentru că s-a făcut referire la domnia sa legat de mai multe subiecte, chemat la comisia de control parlamentar", a declarat Țuțuianu.

Acesta a precizat că investigația Comisiei nu s-a încheiat. "Vom analiza în cadrul Comisiei mulțimea aceasta de informații pe care le-am primit astăzi și vom decide ce aveam de făcut mai departe", a spus Adrian Țuțuianu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...