Uber, atacat cibernetic: mai multe sisteme de comunicații și baze de date interne, compromise

Uber, atacat cibernetic: mai multe sisteme de comunicații și baze de date interne, compromise

Uber Technologies a anunțat că investighează un incident de securitate cibernetică, după ce a raportat că rețeaua sa informatică a fost spartă, iar compania a fost nevoită să închidă mai multe sisteme de comunicații interne și de inginerie, transmite Reuters.

Foto Shutterstock

Un hacker a compromis contul unui angajat în aplicația de mesagerie Slack și l-a folosit pentru a trimite un mesaj angajaților Uber prin care anunța că firma a suferit scurgere, potrivit New York Times, care a citat un purtător de cuvânt al Uber.

Din primele informații reiese că hackerul a reușit ulterior să obțină acces la alte sisteme interne, postând o fotografie explicită pe o pagină internă de informații pentru angajați.

Suntem în legătură cu forțele de ordine și vom posta actualizări suplimentare aici, pe măsură ce acestea devin disponibile”, a spus Uber într-un mesaj pe Twitter, fără a oferi mai multe detalii.

Uber a oprit utilizarea serviciilor Slack, după ce angajații au primit mesajul de la hacker, potrivit Times.

Anunț că sunt un hacker și Uber a suferit o scurgere de date”, se arată în mesajul care continuă cu o listă de mai multe baze de date interne despre care se presupune că au fost compromise.

O persoană și-a asumat responsabilitatea pentru atac și a declarat pentru New York Times că i-a trimis un mesaj text unui angajat Uber care a fost convins să predea o parolă care i-a permis hackerului să aibă acces la sistemele Uber.

Slack a precizat, într-o declarație pentru Reuters, că compania investighează incidentul și că nu există dovezi ale unei vulnerabilități inerente platformei sale.

Angajații Uber au fost instruiți să nu folosească Slack, care este deținut de Salesforce Inc. Și alte sisteme interne erau inaccesibile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...