Uciderea brutală a unei tinere a stârnit furie în India. Motivul șocant pentru care a fost incendiată VIDEO

Uciderea brutală a unei tinere a stârnit furie în India. Motivul șocant pentru care a fost incendiată VIDEO

Poliția indiană a desemnat marți o unitate specială pentru a investiga moartea unei fete care a declarat că un bărbat i-a dat foc după ce i-a refuzat cererea în căsătorie, caz care a provocat furie oamenilor, într-o țară în care violența împotriva femeilor este foarte răspândită, conform Reuters .

Ankita Kumari a murit duminică din cauza arsurilor grave Foto: Twitter @TrulyMonica

Grupuri hinduiste de extremă dreaptă au cerut moartea acuzatului, un bărbat musulman care, potrivit poliției, locuia în aceeași localitate cu victima, o hindusă, în districtul Dumka din statul estic Jharkhand.

Potrivit poliția, marțea trecută, bărbatul a turnat kerosen pe victima sa, pe nume Ankita, prin fereastra casei sale, în timp ce aceasta dormea, apoi i-a dat foc. Ea a murit duminică, la spital din cauza arsurilor grave.

"Doi ofițeri au fost dislocați în oraș și vor coordona ancheta împreună cu șeful poliției districtuale”, a declarat Amol V. Homkar, un purtător de cuvânt al poliției din Jharkhand, adăugând că acuzatul și un complice au fost arestați.

Organizația Vishva Hindu Parishad a anunțat că majoritatea comunității hinduse va ieși în stradă dacă nu vor fi luate măsuri adecvate în acest caz.

Autoritățile raionale au restricționat circulația oamenilor pentru a preveni orice consecință a incidentului.

"După cruzimea aplicată Ankitei, moartea ei a făcut ca fiecare indian să își plece capul de rușine", a declarat pe Twitter Rahul Gandhi, lider al principalului partid de opoziție.

"Astăzi, există o nevoie stringentă de a crea un mediu sigur pentru femeile din țară", a adăugat acesta.

În India au loc tot mai multe cazuri de femei şi tinere care sunt agresate brutal uneori chiar de membrii familiilor.

Anul trecut, o fată de 17 ani din nordul statului indian Uttar Pradesh, din India, a fost bătută până la moarte de membrii familiei sale deoarece acestora nu le plăcea că tânăra purta blugi.

Militanţii pentru drepturile omului susţin că violenţa împotriva femeilor şi fetelor în casele dintr-o societate plină de patriarhat, fenomen caracterizat prin dominaţia masculină şi poziţia de supunere a femeilor, este profund înrădăcinată în societatea indiană şi adesea practicată de bătrânii familiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia