Ucraina a arestat șapte agenţi ruşi în regiunea Dnipro. Ce acuzații li se aduc

Ucraina a arestat șapte agenţi ruşi în regiunea Dnipro. Ce acuzații li se aduc

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat vineri că a arestat "şapte agenţi ruşi" în regiunea Dnipro, în estul ţării, suspectaţi de spionaj în favoarea Moscovei, informează AFP.

SBU: Cei arestaţi au transmis unor ruşi coordonatele unor infrastructuri critice Foto: Arhivă

"SBU a desfăşurat o altă operaţiune specială importantă, pentru a expune şi a aresta agenţi inamici", a anunţat într-un comunicatul şeful SBU, Vasili Maliuk, conform Agerpres .

Potrivit SBU , "cei arestaţi au transmis unor ruşi coordonatele unor infrastructuri critice" ale ucrainenilor şi "au adunat informaţii despre (...) mişcările unor unităţi ale forţelor militare (ale Kievului) în regiune", înainte de a le comunica armatei ruse.

"Eventuala lor implicare în atacul asupra unui imobil de locuinţe la Dnipro pe 14 ianuarie", care s-a soldat cu cel puţin 45 de morţi, printre care şase copii, este "în curs de verificare", a mai informat SBU.

Acest bombardament atribuit de ucraineni Rusiei - care neagă orice implicare -, unul dintre cele mai sângeroase împotriva civililor de la începutul invaziei ruse în urmă cu aproape 11 luni, a provocat o puternică emoţie în rândul populaţiei ucrainene.

Potrivit SBU, cei "şapte agenţi ruşi " arestaţi şi-au început "activităţile de recunoaştere împotriva Ucrainei din octombrie 2022".

Pentru a comunica între ei, "ei utilizau mesagerii anonime şi transmiteau amplasamentul (ţintelor) sub formă de coordonate electronice cu material fotografic", a detaliat aceeaşi sursă.

În timpul diferitelor percheziţii realizate "în mai multe etape" în regiunea Dnipro, au fost descoperite "dispozitive explozive improvizate", "material informatic şi telefoane portabile", precum şi "literatură pro-Kremlin", a mai anunţat SBU.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...